Hoe ontvangen je helpt te manifesteren waar je naar verlangt

Hoe ontvangen je helpt te manifesteren waar je naar verlangt Hoe ontvangen je helpt te manifesteren waar je naar verlangt Hoe ontvangen je helpt te manifesteren waar je naar verlangt

Voel je je wel eens bezwaard of ongemakkelijk wanneer je ergens om vraagt? Vind je het moeilijk om cadeaus of complimenten in ontvangst te nemen? Misschien heb je moeite met ontvangen.

Kunnen ontvangen klinkt vanzelfsprekend, maar is nog best een kunst. Heb je ontvangen eenmaal onder de knie, dan sta je het universum toe al het goede jouw kant op te laten stromen.

De Wet van Compensatie

Als je wilt je weten hoe ontvangen werkt, kun je beginnen bij de Wet van Compensatie. De Wet van Compensatie is een van de wetten van het universum. Het zijn twaalf principes die uitleggen hoe energie in het universum stroomt en hoe het universum de magie door de wereld verspreidt. De Wet van Compensatie gaat uit van het principe: ‘geef en jou zal gegeven worden’. Oftewel: wie geeft, zal ontvangen. Met onze bereidheid om te geven laten we de energie van geven en ontvangen in het universum stromen. Omdat diezelfde energiestroom al het goede jouw kant op laat stromen, is het belangrijk om de stroom in stand te houden.

Geven volgens de Wet van Compensatie

Integriteit is een van de sleutels tot de Wet van Compensatie: geef onvoorwaardelijk en vanuit je hart. Geef met de intentie om de ontvanger iets positiefs te schenken, of dat nu een warme omhelzing, een welgemeend compliment of een luisterend oor is. Vind je het moeilijk om te bedenken wat je een ander kunt geven? Probeer elke dag een paar minuten te focussen op wat de mensen in jouw omgeving goed doen. Zo wordt het makkelijker om iemand oprechte erkenning te geven.

Online training Manifesteren

  • Laat je dromen en verlangens werkelijkheid worden

  • 7 lessen over de basis van manifesteren

  • Meer dan 2.155 trainees gingen je voor

Ontvangen volgens de Wet van Compensatie

Sta je open om te ontvangen, dan neem je de geschenken die jou worden toegestuurd vol overtuiging in ontvangst. Je gunt het jezelf dan om te genieten van wat er naar je toekomt. Of dat nu een diepgaand gesprek is, een liefdevolle massage, of een paraplu die je wordt aangeboden tijdens een regenbui. Je accepteert dat je datgene onvoorwaardelijk ontvangt: de gever hoeft er niets voor terug en je hoeft je niet bezwaard te voelen.

Waarom je moeite kunt hebben met ontvangen

Terwijl geven een proactieve handeling is waarbij jij bepaalt wat, wanneer, hoe én aan wie je geeft, is ontvangen juist passief. Als ontvangende partij kun je niet meer doen dan je overgeven aan het moment. Dat je je daar ongemakkelijk bij kunt voelen, heeft alles te maken met controle, en het leren loslaten daarvan. Kun je de controle loslaten, dan zul je vrijwel geen moeite hebben met ontvangen.

Stel jezelf open om te ontvangen

Ontvangen is belangrijk om datgene te manifesteren waar je naar verlangt. Je moet immers jouw diepste verlangen wel kunnen ontvangen, net als al het goede wat je op het pad naar je zielenwens tegenkomt. Door los te laten dat je iets moet terugdoen of teruggeven, sta je jezelf toe om te genieten van de geschenken die het universum naar jou toe laat stromen.

Hoe goed kun jij ontvangen?

Wil je weten of jij de kunst van ontvangen goed onder de knie hebt? Doe dan nu de test.

Meer lezen over manifesteren?

Met deze oefeningen trek je overvloed aan.

Volgend artikel
Manifesteren als super power: 7 lessen van Gabrielle Bernstein
Manifesteren als super power: 7 lessen van Gabrielle Bernstein