Een stoomcursus gedachtenkracht van Susan Smit

Door Susan Smit
Een stoomcursus gedachtenkracht van Susan Smit Een stoomcursus gedachtenkracht van Susan Smit Een stoomcursus gedachtenkracht van Susan Smit

Soms hoor ik mensen jubelen over ‘de kracht van gedachten’ of ‘iets visualiseren zodat het naar hen toe komt’ op een manier alsof ze een bestelling plaatsen bij een webshop. Als huisheks van Happinez moet ik daar even iets over kwijt.

Wensgedachten

De kracht van wensgedachten draait helemaal en volledig om één metafysische wet: de Wet van Aantrekking. Dat komt kort gezegd hierop neer: energie – ook de energetische kracht van gedachten – trekt gelijksoortige energie aan, dus waar je aan denkt, haal je naar je toe. Wat in essentie overeenstemt, trekt elkaar aan. Dit is een eeuwenoude wet, maar het is niet de enige. Het is slechts een van de vele natuurwetten die op elkaar inwerken. De Wet van Causaliteit, bijvoorbeeld, van oorzaak en gevolg, heeft ook zijn invloed. Onze daden hebben gevolgen, voor onszelf en voor anderen.

Wet van overeenkomst

Dan is er nog de Wet van Overeenkomst: jij kunt alleen hebben wat jou op grond van je bewustzijnsstaat toekomt. Je ontvangt wat past bij je afstemming. Er is een andere manier van denken nodig, het beschouwen van de werkelijkheid en jouw plaats daarin, om iets aan te trekken. Albert Einstein zei al: ‘Je kunt een situatie niet veranderen met dezelfde manier van denken als waarmee je die situatie hebt geschapen.’ Je kunt hebben wat je wilt, als je maar bereid bent je innerlijke weerstand daartegen te overwinnen en je instelling te veranderen. Dát is waar het om gaat.

Ego

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om je wensen voorbij het ego te zoeken. Het ego wil dure spullen, aandacht, macht en status. De ziel wil hele andere dingen. Magie kun je beter en doeltreffender inzetten voor de wensen van je diepste, hogere zelf die weet wat goed is voor jou en voor alles wat leeft. Magie bedrijf je om je dichter bij jezelf brengen, niet verder weg. Ja, Paulo Coelho heeft gelijk als hij in De alchemist schrijft: ‘Als je écht iets wilt, spant het hele universum samen om dat voor elkaar te krijgen’, maar dat universum is gericht op groei – niet persé groei van bankrekening, maar groei in bewustzijn. Wensen die niet in overeenstemming zijn met de behoeften van de ziel zullen niet gehonoreerd worden.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Vertrouwen

Verder is het zaak te kiezen. Willen alleen is niet genoeg. Uit willen spreekt onmacht, uit kiezen spreekt daadkracht, geloof in jezelf en de dynamiek van het universum. Je hoeft niet te weten hoe het allemaal rond gaat komen, je vertrouwt erop dat het rond gaat komen. Het enige wat je hoeft te doen is ervoor kiezen en de eerste stap zetten. Goethe zei eens: ‘Alles wat je kunt doen of droomt dat je het kunt, begin eraan! In stoutmoedigheid liggen genie, kracht en magie besloten.’ Je hoeft niet al te voorzien wat je volgende stappen zullen zijn om die eerste, moeilijkste stap te nemen. Het universum, de goddelijke bron, snelt je te hulp en biedt je mogelijkheden en kansen die jij vervolgens, met je vrije wil, kunt grijpen of laten liggen.

We hoeven niet godvrezend te zijn, maar werken samen met het goddelijke. Dus wens groots en meeslepend, ga na of het zuiver is en neem een eerste stap. We zijn geschapen om te scheppen!

Wil je je droomleven realiseren?

Wil je praktische tips en tools waarmee je je mooiste leven kunt creëren, schrijf je dan in voor de Happinez-training Manifesteren. Deze training helpt je met geleide meditaties, video’s en schrijfopdrachten voor meer innerlijke rust en balans.

Meer over manifesteren?

Manifesteren: wat is het en hoe doe je het?

Over auteur
Spiritualiteit en literatuur zijn de grootste passies van onze ‘huisheks’ Susan Smit. Ze was een van de eerste columnisten van Happinez, maakt de boekenrubriek in het blad en schrijft op deze site columns waarin ze deelt wat ze meemaakt en leert.
Volgend artikel
De kracht van magie: ook jij kunt toveren
De kracht van magie: ook jij kunt toveren