Terug naar overzicht

11/11: de ultieme manifestatiedag

Categorie
11/11: de ultieme manifestatiedag

Vandaag zal er een zonsverduistering plaatsvinden tijdens de Mercurius in retrograde. Dit astrologische schouwspel wordt versterkt door de bijzondere datum: de 11e dag van de 11e maand, een meestergetal volgens de numerologie dat het aardse met het spirituele verbindt.

Wat dit precies inhoudt en wat je tijdens deze bijzondere dag kunt doen, hebben wij voor je op een rijtje gezet!

Hoe zit het?

De positie van de planeet ‘Mercurius’ heeft invloed op hoe jij je door je dagen manoeuvreert.  De beslissingen die je neemt, wat er in je hoofd opkomt en hoe je communiceert met de mensen op je heen, Mercurius heeft een enorme kracht.

Op 11 november zal Mercurius in een tegengestelde richting (retrograde) bewegen om vervolgens met enig perfectie, samen te voegen met de zon. Dit zal zorgen voor een uitzonderlijke zonsverduistering met Mercurius in het middelpunt. De uitlijning van de hemellichamen is zó nauwkeurig dat het ene lichaam over het andere gaat vanuit het perspectief van de aarde. Een prachtige en energieke gebeurtenis waar jij van kan profiteren!

Meestergetal 11

En er is meer: numerologisch gezien is een elf een meestergetal. Het verbindt het spirituele met het aardse. De dubbele één staat namelijk enerzijds voor creatie, vernieuwing en autonomie, en de twee (die de dubbele één maakt) staat voor het mystieke, de verbinding en je gevoelswereld. Wanneer deze twee werelden samenkomen kun je makkelijker contact maken met het goddelijke en sta je meer open voor spirituele ervaringen.

Maak gebruik van deze kracht met een ritueel

Wat heb je nodig:

 • Een notitieboek of papier
 • Schrijfgerei
 • Enveloppen
 • Voorwerpen waar je je prettig bij voelt
 • Kaarsen

Het ritueel:

 1. Zoek een fijne plek uit, ga comfortabel zitten en steek wat kaarsen aan. Zoek je rust en stilte in je lichaam en probeer te ontspannen door middel van meditatie.
 2. Begin vervolgens te schrijven. Schrijf alles wat je kwijt wil op papier. Denk aan de mensen, gebeurtenissen en momenten die jou geluk brengen. Denk na over waar je aankomend jaar wilt zijn en wat je wilt bereiken.
 3. Schrijf alles op wat je kwijt wilt. Neem je tijd, het liefst 11 minuten lang. Dit is jouw moment.
 4. Kijk vervolgens naar wat je hebt opgeschreven. Wat valt je het meeste op?
 5. Sluit je ogen en concentreer je op wat je hebt opgeschreven. Wat is voor jou belangrijk.
 6. Beperk je gedachten tot 3 punten die voor jou van belang zijn. En geef je een moment om je te manifesteren. Laat de punten toe in je leven.
 7. Stop je 3 punten in een envelop en leg ze op een veilige plek. Ontspan vervolgens, ga in een warm bad zitten en mediteer over je gedachten.
 8. Reinig jezelf van eventuele blokkades en bereid je voor je dag verder te beleven.

Hoewel deze stappen misschien klein lijken, kunnen ze een grote impact hebben en eventuele blokkades opheffen.

Wil jij meer leren over de kracht van manifesteren?

Door middel van intenties zetten, kun je contact leggen met het universum en jouw wens de wereld in sturen. Op 29 en 30 december organiseren wij het End of Year-ritueel, waarin we samen het oude jaar afsluiten en intenties zetten voor 2020.  Een magisch en intiem event onder begeleiding van Happinez hoofdredacteur Eveline Helmink en met prachtige soulsongs van Lex Empress.

Meer lezen?

Door anderen gelezen