Met deze oefeningen trek je overvloed aan

Met deze oefeningen trek je overvloed aan Met deze oefeningen trek je overvloed aan Met deze oefeningen trek je overvloed aan

Sta je er wel eens bewust bij stil hoe vaak je gedachten uitingen zijn van tekort en gebrek? Houd maar eens een dag bij hoe vaak je dingen denkt als: ik ben niet goed genoeg, ik heb niet genoeg geld, ik heb te weinig tijd. En alsof die gedachten op zichzelf nog niet vervelend genoeg zijn, werken ze ook nog eens als een katalysator voor nog meer tekort en gebrek.

Je gedachten creëren je realiteit. Dit noemen we manifesteren. Als je geobsedeerd bent door gebrek, trek je meer gebrek aan. Focus je op overvloed, dan trek je overvloed aan. Deze dagelijkse oefeningen veranderen je mindset, zodat overvloed moeiteloos naar je toekomt.

Observeer je gedachten

Als je voor het eerst bewust observeert welke gedachten je hebt, schrik je misschien. Relax: je bent niet de enige bij wie de negatieve gedachten elkaar in sneltreinvaart opvolgen. Ze horen er nu eenmaal bij. Door ze op te merken, voorkom je dat de wervelwind in je hoofd een loopje met je neemt. Betrap je jezelf op een negatieve gedachte, zoals ‘ik verdien niet zoveel liefde’? Vergeef jezelf de gedachte en draai ‘m om: ik verdien alle liefde van de wereld. Dat voelt meteen héél anders.

Maak dagelijks tijd voor dankbaarheid

Als je dankbaarheid voelt voor de goede dingen die je nu al hebt in je leven, dan trek je meer van the good stuff naar je toe. Door elke dag stil te staan bij waar je dankbaar voor bent, shift je je energie. Neem elke dag een paar minuten de tijd om drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Bijkomend voordeel van deze oefening: je gaat steeds meer dingen zien waar je dankbaar voor bent. Die prachtige roos in de tuin, bijvoorbeeld, of je lief die ’s ochtends vroeg ongevraagd een kop koffie voor je neus zet.

Online training Manifesteren

  • Laat je dromen en verlangens werkelijkheid worden

  • 7 lessen over de basis van manifesteren

  • Meer dan 2.155 trainees gingen je voor

Formuleer duidelijke intenties

Met een intentie maak je helder wat belangrijk voor je is. Door uit te spreken wat je wilt, geef je een heldere boodschap aan het universum. Een intentie gaat niet zozeer over wat je wilt doen, maar over hoe je je wilt voelen. Is het doel ‘financiële overvloed’, dan kan je intentie bijvoorbeeld zijn: ik wil vrijheid ervaren om mijn dromen waar te maken. Wees zo specifiek mogelijk en maak je intenties nog krachtiger door ze op te schrijven, te werken met kristallen of het maken van een vision board.

Aan de slag met affirmaties

Positieve affirmaties helpen je om de staat van zijn die je wilt bereiken, nu al te voelen. En door af te stemmen op de frequentie van overvloed, nog voordat die overvloed er daadwerkelijk is, trek je het gemakkelijker aan. Hang, leg of plak een briefje met jouw persoonlijke affirmaties op een plek waar je ze vaak ziet en herhaal ze zo vaak mogelijk. Een paar voorbeelden:

  • Ik ontvang overvloed
  • Er is meer dan genoeg tijd
  • Ik ervaar vrijheid om te doen wat ik wil
  • Er komen voortdurend mooie kansen op mijn pad
  • Geld komt moeiteloos naar mij toe

Trek elke dag een gratis affirmatiekaart

Ook kun je een affirmatiekaart trekken via de Happinez Affirmatietool. Trek iedere dag een gratis kaart en vertrouw daarbij op je intuïtie. De kaarten zullen je helpen met waar jij naar zoekt.

Deel wat je hebt

Hebberigheid weerspiegelt gebrek: je impliceert ermee uit dat er niet genoeg is. Laat je anderen delen in wat jij hebt, dan laat je juist zien dat je gelooft dat er genoeg voor iedereen is. Gulheid hoeft niet duur te zijn, en het betekent ook niet dat je onverantwoord met geld moet smijten. Geef wat je, binnen jouw budget, kunt geven. Als je dat maar doet met een open hart en zonder iets terug te verwachten. Neem een zelf geplukte bloem mee als je bij je moeder op bezoek gaat, trakteer de vriendin die vaak voor je kookt op een goede fles wijn en doneer kleding die je niet meer draagt. Geven gaat niet alleen over materiële zaken, maar ook om de energie die je uitstraalt en het gevoel dat je anderen geeft; wees dus vooral niet zuinig met vriendelijkheid.

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.

Meer lezen over manifesteren?

Manifesteren als superpower: 7 lessen van Gabrielle Bernstein.

Volgend artikel
Hoe ontvangen je helpt te manifesteren waar je naar verlangt
Hoe ontvangen je helpt te manifesteren waar je naar verlangt