Manifesteer je wensen tijdens kerst

Manifesteer je wensen tijdens kerst Manifesteer je wensen tijdens kerst Manifesteer je wensen tijdens kerst

Kerst is voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar: het moment van verbinding, warmte en liefde. Het is de tijd van onvoorwaardelijk geven, en elkaar het allermooiste toewensen. 

Het is ook een goed moment om je wensen uit te spreken naar het universum.

De kerstgedachte

De ware kerstgedachte gaat om schenken. Niet in de vorm van glimmende pakketten onder de kerstboom, maar om te doen wat het beste is voor een ander, zonder enige vorm van zelfzuchtigheid. Net als de kerstverhalen, waarin offers worden gemaakt en geschenken worden gebracht, draait Kerstmis om verbinding. Het gaat om samenzijn met geliefden, en je één voelen met het geheel. Toch is ontvangen tijdens deze feestelijke periode net zo belangrijk. Een cadeau zonder ontvanger blijft eenzaam achter onder de kerstboom, en een kerstkaart zonder verzendadres blijft ongelezen.

De wet van compensatie

Tijdens Kerstmis is deze balans van geven en ontvangen, meer in evenwicht dan de rest van het jaar. Omdat we onzelfzuchtig geven, én openstaan om te ontvangen. Deze twee contrasten, die tegelijkertijd onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, vormen een belangrijke voorwaarde om wensen goed te kunnen manifesteren, zo is vastgelegd in een van de belangrijkste ongeschreven wetten van het universum: de wet van compensatie. Deze wet beschrijft hoe het universum te werk gaat wanneer je een boodschap de kosmos in stuurt: wie oprecht, vanuit zijn hart, geeft, zal ontvangen. En alleen degene die openstaan om geschenken in ontvangst te nemen, zien ze ook daadwerkelijk op hun pad verschijnen.

Online training Manifesteren

  • Laat je dromen en verlangens werkelijkheid worden

  • 7 lessen over de basis van manifesteren

  • Alleen in maart: 10,- korting met code MANIFESTEREN10


Helder krijgen en visualiseren

Heb je een bijzondere wens die je tijdens deze magische periode wilt manifesteren? Dan is het goed om je wens zo helder mogelijk te communiceren met het universum. Zo komen de woorden ‘niet’ en ‘geen’ niet voor in het kosmische woordenboek, en kun je het beste je wensen zo positief mogelijk formuleren. Is je wens ‘geen oorlog meer in de wereld’? Zend je boodschap dan uit als: ‘Ik wens vrede in de wereld’. Wensen verpakt in een positief jasje, verstaat het universum het beste.

Manifesteer je kerstwens

Een mooie tool om je wensen nóg meer kracht bij te zetten, is een visualisatie. Tijdens een visualisatie stel je je voor dat je wens al uitgekomen is en sta je stil bij het gevoel dat daarbij in je opkomt. Als je je wens helder en positief verwoord hebt, kun je de volgende oefening proberen.

  • Ga in een comfortabele houding zitten met je voeten op de grond, en sluit je ogen.
  • Haal een aantal keer diep adem door je neus en uit door je mond.
  • Beeld je nu je wens in; wat zie je? Horen er geluiden bij je wens? En misschien geuren? Probeer je alles zo levendig mogelijk voor te stellen. Alsof je middenin je wens staat.
  • Visualiseer nu dat je wens is uitgekomen, en verplaats je aandacht naar je lichaam. Wat voel je in je lichaam? Waar kun je dit het beste waarnemen? Als je het lastig vindt om dit gevoel in je lichaam waar te nemen, dan kun je ook een korte bodyscan doen. Vanaf je kruin tot aan de topjes van je tenen.
  •  Stel je nu je geliefde, dierbaren, familie of vrienden voor: wat is de invloed van jouw wens op hen?
  • Eindig met je hand op je hart en stel je voor dat het gloeit als een warm vuur. Spreek als laatste het mantra uit: ‘Ik sta open om te ontvangen.’
  • Kom nu weer langzaam terug in het heden en open je ogen wanneer je er klaar voor bent.

Meer lezen over manifesteren?

Met deze manifestatie-oefeningen trek je overvloed aan.

Volgend artikel
Magie: zo werk je samen met het goddelijke
Magie: zo werk je samen met het goddelijke