Magie: zo werk je samen met het goddelijke

Door Susan Smit
Magie: zo werk je samen met het goddelijke Magie: zo werk je samen met het goddelijke Magie: zo werk je samen met het goddelijke

Elke keer dat ik op mijn meditatiekussentje ga zitten, achter mijn schrijftafel plaatsneem of me afstem voor ik ga slapen, wordt het contact dat ik met ‘boven’ ervaar sterker en helderder.

Aan de tastbare realiteit gaat een niveau vooraf: een onbegrensde en tijdloze laag van ideeën, informatie en mogelijkheden die erop wachten om in te dalen in de stoffelijke werkelijkheid. Dit etherische niveau bevat potentiële toekomstmuziek, maar die klinkt pas als deze is gemanifesteerd. Voor mijn gevoel is er zowel informatie die vastligt en hoe dan ook gaat gebeuren als informatie die voortdurend verandert en afhankelijk is van jouw en andermans keuzes en de omstandigheden.

Samenwerken met het goddelijke

Eerst nam ik voorzichtige kijkjes op dit niveau en was ik verrukt als iets wat ik al had gezien (mijn contact uit zich in innerlijke beelden en woorden die opwellen en die ik hardop uitspreek) ook daadwerkelijk gebeurde. De laatste jaren ben ik minder bescheiden en durf ik vragen te stellen en op de antwoorden te vertrouwen. Ik waag het zelfs om de mogelijkheden die ik zie en die me bevallen te laden met mijn energie en intentie om ze zo gemakkelijker ‘naar beneden te halen’. Ik creëer dus niet zelf die mogelijkheden, maar benut slechts de potentiële mogelijkheden die voorhanden zijn en die altijd in lijn liggen met mijn eigen zielsbestemming en daarmee ook het hoogste goed voor allen. Voor mij is dat magie: samenwerken met het goddelijke. 

Ieder mens bezit een scheppingskracht

Het idee van ‘alles is voorbestemd’ en ‘je creëert je eigen werkelijkheid’ voelen voor mij beide onvolledig en niet juist, maar het zit daar ergens tussen. Op dit gebied is elke visie uiterst persoonlijk en valt niets te bewijzen, maar dit is hoe ik het door de jaren ben gaan zien: als heks geloof ik dat ieder mens een scheppingskracht bezit en daarvoor aansprakelijk is. De menselijke vrije wil reikt niet oneindig ver, want daarnaast erken ik een goddelijke, organiserende intelligentie die het begrip te boven gaat, maar waarmee je bewust in contact kunt komen. Onze vrije wil heeft invloed op alles en iedereen om ons heen. En andermans vrije wil heeft invloed op ons. De hermetische Wet van Causaliteit – de wet van oorzaak en gevolg – stelt dat niets toevallig gebeurt, dat voor elk gevolg een oorzaak bestaat, en dat elke oorzaak op zich weer het gevolg is van iets anders. “Toeval” is een woord voor het niet herkennen van de wet, want er zijn vele sferen van oorzakelijkheid, maar niets kan zich aan de wet onttrekken.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen
  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen
  • En nog veel meer

De wensen van je ziel

Vrije wil is doorgaans niet zo vrij als het klinkt. Deze wordt gestuurd door onbewuste patronen, trauma’s en overtuigingen, en daarnaast zijn we onderdeel van het grote geheel. We hebben te maken met omstandigheden in de wereld waar we als individu op meebewegen. Zelfs als je denkt dat je helemaal in vrijheid handelt, zit er meestal toch nog iets sturends achter verborgen. Hoe meer van het onbewuste je voor jezelf bewust maakt, hoe zuiverder je je vrije wil kunt uitoefenen in lijn met de wensen van je ziel. Als je de knopen ontwart krijg je, via je zesde zintuig, een directere band met je hoger zelf of je ziel.

Als dat gebeurt zul je de onzichtbare wereld die je in je ingevingen, ‘heldere’ dromen en visoenen leert kennen net zo serieus gaan nemen als de zichtbare wereld. Wat de meeste mensen de realiteit noemen is maar een deel van het verhaal: het is de muziek die klinkt, maar die op een ander, ijler niveau is gecomponeerd.

Over auteur
Spiritualiteit en literatuur zijn de grootste passies van onze ‘huisheks’ Susan Smit. Ze was een van de eerste columnisten van Happinez, maakt de boekenrubriek in het blad en schrijft op deze site columns waarin ze deelt wat ze meemaakt en leert.

Meer lezen van Susan Smit?

Lief kind van deze tijd, Susan Smit schreef je deze brief.

Volgend artikel
Hoe Susan Smit als heks rituelen uitvoert (en dat kun jij ook)
Hoe Susan Smit als heks rituelen uitvoert (en dat kun jij ook)