Wat zegt je naam over jou? Bereken je naamgetal

Wat zegt je naam over jou? Bereken je naamgetal Wat zegt je naam over jou? Bereken je naamgetal Wat zegt je naam over jou? Bereken je naamgetal

Numerologie kun je op veel toepassen. Zelfs van je naam kun je de betekenis achterhalen. Je naamgetal biedt inzicht in je persoonlijkheid. Wat is de betekenis van jouw naam en wat vertelt dat jou?

Naamgetal berekenen

Je naamgetal bereken je voor je volledige naam (voor- en achternaam). Bereken je naam met én zonder eventuele doop- of andere namen en vergelijk de betekenis. In de tabel vind je de cijfers die die bij de letters uit het alfabet horen. Bij elk cijfer horen dus verschillende letters.

A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Schrijf de cijfers onder de letters van je naam en tel ze vervolgens bij elkaar op. Tel de losse cijfers van dat getal net zo lang door tot je er één overhoudt. Alleen als je uitkomt op 11, 22 of 33 tel je niet verder. Dit zijn de meestergetallen die staan voor een bijzondere levensmissie.

Voorbeeld:
Joyce van der Heijden
16735 415  459  8591455 = 87 (8+7) = 15 (1+5) = 6

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Verborgen eigenschappen

Wil je weten wat je naam je over je innerlijk en zelfbeeld vertelt? Tel dan de klinkers in je naam bij elkaar op. Wil je juist weten hoe je op anderen overkomt? Dan tel je alleen de medeklinkers bij elkaar op. En je verborgen talent? Daarvoor tel je de cijfers van de eerste letters van je voor- en achternaam op.

Voorbeeld klinkers Joyce van der Heijden:
OE A E EIE
65 1 5 595 = 36 (3+6) = 9

Voorbeeld medeklinkers Joyce van der Heijden:
JYC VN DR HJDN
173 45 49 8145 = 51 (5+1) = 6

Voorbeeld eerste letter voor- en achternaam Joyce van der Heijden:
J H
1 8 = 9

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 2.215 trainees gingen je voor
  • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn

  • Leer je eigen tarotleggingen duiden

  • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck


Betekenis van de getallen

Alle naamgetallen berekend? Zoek de betekenis op.

1 = Leider

Enen zijn individualistisch. Moedige mensen met een tomeloze energie. Ze zijn oprecht, levendig, creatief en vastberaden. Enen houden graag de controle en kunnen dominant zijn. Enen hebben ook de neiging om anderen te inspireren, te streven naar succes en autonomie, én hebben een natuurlijk talent voor creativiteit. Enen zijn vastberaden, moedig en nemen graag nieuwe uitdagingen aan.

2 = Helper

Gevoelig en intuïtief is de twee. Tweeën staan voor iedereen klaar, zijn liefdevol, opmerkzaam en diplomatiek. Ze hebben behoefte aan bevestiging en kunnen daardoor hun eigen belangen wel eens uit het oog verliezen. Tweeën werken graag in teams, streven naar harmonieuze relaties en vreedzame oplossingen. Als twee ben je empathisch en geduldig en heb je een natuurlijke neiging tot samenleving.

3 = Romanticus

Drieën zijn dromers. Fijngevoelige mensen met een groot inlevingsvermogen. Ze zijn communicatief en beleven hun leven intens. Dat maakt ze soms dramatisch en grillig. De drie is nostalgisch, houdt vast aan het verleden en droomt van een mooie toekomst. Drieën zijn erg sociaal en hebben een optimistische kijk op het leven, waardoor ze anderen kunnen inspireren en positieve energie kunnen verspreiden.

4 = Gedisciplineerd

Vieren werken hard, zijn serieus én humoristisch. Mensen met naamgetal vier hebben discipline, zijn volhardend, betrouwbaar, kritisch, perfectionistisch en soms rechtlijnig. Vieren zijn hierdoor ook vaker succesvol in het behalen van doelen en het oplossen van problemen.

5 = Levensgenieter

Avonturiers en vernieuwers. Vijven staan enthousiast in het leven en geven veel om hun vrijheid. Het zijn optimistische, charismatische en soms rusteloze en impulsieve types. Aanvaarden dat minder leuke dingen bij het leven horen, is essentieel voor vijven. Net als de realisatie van hun vele ideeën. Vijven hebben een natuurlijke drang naar persoonlijke groei en vrijheid, waardoor ze graag nieuwe dingen ontdekken en hun passies volgen.

6 = Harmonieuze

Zessen zijn warm en loyaal. Echte familiemensen die boven alles naar rust en harmonie streven. Ze houden van mooie dingen en verwennerij. Tegenover deze positieve levenshouding staan twijfel, besluiteloosheid en jaloezie. Ze hebben een natuurlijke neiging om anderen te ondersteunen en te verzorgen, en zijn in staat om harmonie en balans te brengen in hun relaties en omgeving.

7 = Filosoof

Intellectueel en filosofisch. De zeven is de denker onder de naamgetallen. Het zijn beschouwende, analytische en mystieke mensen met een scherp observatievermogen. Ze kunnen afstandelijk overkomen en zijn vaak solist. Zevens hebben de neiging om diepere inzichten te verwerven en een dieper begrip van de wereld om hen heen na te streven. Ze hebben een sterke behoefte aan innerlijke groei en zelfreflectie, en hebben daardoor vaak een voorliefde voor filosofie, mystiek en spiritualiteit.

8 = Ambitieuze

Ambitie staat voor de acht, gedreven door een sterke innerlijke kracht. Ze zijn succesvol, dynamisch en gaan recht op hun doel af. Een acht is een echte workaholic die zijn ware gevoelens wel eens op de tweede plaats zet als het zo uitkomt. Achten hebben een sterk zakelijk inzicht en een grote drive om doelen te bereiken, echte leiderschapskwaliteiten, maar waardoor ze vaak ook goed zijn in managen.

9 = Gever

Negens zijn veelzijdig, open minded en vredelievend. Ze hebben eindeloos geduld en zijn gericht op harmonie en onvoorwaardelijk geven. Negens hebben vaak een brede visie, waardoor ze in staat zijn om de wereld op een dieper niveau te begrijpen en bij te dragen aan positieve verandering. Ze moeten er wel voor waken koppig en besluiteloos te zijn waardoor ze tot stilstand kunnen komen.

11 = Ziener

Inspirator met een sterke intuïtie en spirituele missie. Elven zijn vaak idealistisch en kunnen anderen tot diep in hun ziel raken. Het zijn excentrieke mensen die soms onpraktisch uit de hoek komen. Ze hebben het potentieel om grote inspiratie en transformatie te brengen in de wereld.

22 = Analyticus

De tweeëntwintig beziet het leven en de vele projecten die hij aangaat, vanuit een helicopterview. Met hun sterke geestkracht kunnen ze aansturen en motiveren. Ze hebben een uniek vermogen om hun dromen om te zetten in realiteit. Het zijn efficiënte mensen die goed kunnen analyseren, maar bij wie zware druk kan leiden tot angst of wanhoop.

33 = Genezer

Verlichte mensen met een genezend vermogen. Vaak heeft de drieëndertig een veelbewogen leven. Ze doorvoelen het wereldse en voorzien dit van een spirituele betekenis. Ze hebben een diepe roeping om anderen te helpen, vaak met een focus op het bevorderen van harmonie en welzijn. Ze moeten er wel voor waken in een slachtofferrol te belanden door het leven volledig te omarmen.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over numerologie?

Dit is de betekenis van je geboortedatum.

Volgend artikel
Dit is hoe je numerologie kunt gebruiken om in jouw toekomst te kijken
Dit is hoe je numerologie kunt gebruiken om in jouw toekomst te kijken