Wat zegt je naam over jou? Bereken je naamgetal

Wat zegt je naam over jou? Bereken je naamgetal Wat zegt je naam over jou? Bereken je naamgetal Wat zegt je naam over jou? Bereken je naamgetal

Numerologie kun je op veel toepassen. Zelfs van je naam kun je de betekenis achterhalen. Je naamgetal biedt inzicht in je persoonlijkheid. Wat is de betekenis van jouw naam en wat vertelt dat jou?

Naamgetal berekenen

Je naamgetal bereken je voor je volledige naam (voor- en achternaam). Bereken je naam met én zonder eventuele doop- of andere namen en vergelijk de betekenis. In de tabel vind je de cijfers die die bij de letters uit het alfabet horen. Bij elk cijfer horen dus verschillende letters.

 

A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

Schrijf de cijfers onder de letters van je naam en tel ze vervolgens bij elkaar op. Tel de losse cijfers van dat getal net zo lang door tot je er één overhoudt. Alleen als je uitkomt op 11, 22 of 33 tel je niet verder. Dit zijn de meestergetallen die staan voor een bijzondere levensmissie.

Voorbeeld:
Joyce van der Heijden
16735 415  459  8591455 = 87 (8+7) = 15 (1+5) = 6

Verborgen eigenschappen

Wil je weten wat je naam je over je innerlijk en zelfbeeld vertelt? Tel dan de klinkers in je naam bij elkaar op. Wil je juist weten hoe je op anderen overkomt? Dan tel je alleen de medeklinkers bij elkaar op. En je verborgen talent? Daarvoor tel je de cijfers van de eerste letters van je voor- en achternaam op.

Voorbeeld klinkers Joyce van der Heijden:
OE A E EIJE
65 1 5 5915 = 37 (3+7) = 1

Voorbeeld medeklinkers Joyce van der Heijden:
JYC VN DR HDN
173 45 49 845 = 50 (5+0) = 5

Voorbeeld eerste letter voor- en achternaam Joyce van der Heijden:
J H
1 8 = 9


Betekenis van de getallen

Alle naamgetallen berekend? Zoek de betekenis op.

1 = Leider

Enen zijn individualistisch. Moedige mensen met een tomeloze energie. Ze zijn oprecht, levendig, creatief en vastberaden. Enen houden graag de controle, zijn vaak dominant en nemen zelden dingen aan van anderen.

2 = Helper

Gevoelig en intuïtief is de twee. Tweeën staan voor iedereen klaar, zijn liefdevol, opmerkzaam en diplomatiek. Ze hebben behoefte aan bevestiging en kunnen daardoor hun eigen belangen wel eens uit het oog verliezen.

3 = Romanticus

Drieën zijn dromers. Fijngevoelige mensen met een groot inlevingsvermogen. Ze zijn communicatief en beleven hun leven intens. Dat maakt ze soms dramatisch en grillig. De drie is nostalgisch, houdt vast aan het verleden en droomt van een mooie toekomst.

4 = Gedisciplineerd

Vieren werken hard en zijn serieus én humoristisch. Mensen met naamgetal vier hebben discipline, zijn volhardend, betrouwbaar, kritisch, perfectionistisch en soms rechtlijnig.

5 = Levensgenieter

Avonturiers en vernieuwers. Vijven staan enthousiast in het leven en geven veel om hun vrijheid. Het zijn optimistische, charismatische en soms rusteloze types. Aanvaarden dat minder leuke dingen bij het leven horen, is essentieel voor vijven. Net als de realisatie van hun vele ideeën.

6 = Harmonieuze

Zessen zijn warm en loyaal. Echte familiemensen die boven alles naar rust en harmonie streven. Ze houden van mooie dingen en verwennerij. Tegenover deze positieve levenshouding staan twijfel, besluiteloosheid en jaloezie.

7 = Filosoof

Intellectueel en filosofisch. De zeven is de denker onder de naamgetallen. Het zijn beschouwende, analytische en mystieke mensen met een scherp observatievermogen. Ze kunnen afstandelijk overkomen en zijn vaak solist.

8 = Succesvol

Ambitie staat voor de acht, gedreven door een sterke innerlijke kracht. Ze zijn succesvol, dynamisch en gaan recht op hun doel af. Een acht is een echte workaholic die zijn ware gevoelens wel eens op de tweede plaats zet als het zo uitkomt.

9 = Gever

Negens zijn veelzijdig, open minded en vredelievend. Ze hebben eindeloos geduld en zijn gericht op harmonie en onvoorwaardelijk geven. Ze moeten ervoor waken koppig en besluiteloos te zijn waardoor ze tot stilstand kunnen komen.

11 = Ziener

Inspirator met een sterke intuïtie en spirituele missie. Elven zijn vaak idealistisch en kunnen anderen tot diep in hun ziel raken. Het zijn excentrieke mensen die soms onpraktisch uit de hoek komen.

22 = Analyticus

De tweeëntwintig beziet het leven en de vele projecten die hij aangaat, vanuit een helicopterview. Met hun sterke geestkracht kunnen ze aansturen en motiveren. Efficiënte mensen die goed kunnen analyseren, maar bij wie zware druk kan leiden tot angst of wanhoop.

33 = Genezer

Verlichte mensen met een genezend vermogen. Vaak heeft de drieëndertig een veelbewogen leven. Ze doorvoelen het wereldse en voorzien dit van een spirituele betekenis. Ze moeten er wel voor waken in een slachtofferrol te belanden door het leven volledig te omarmen.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over numerologie?

Dit is de betekenis van je geboortedatum.

Volgend artikel
Dit is hoe je numerologie kunt gebruiken om in jouw toekomst te kijken
Dit is hoe je numerologie kunt gebruiken om in jouw toekomst te kijken