Dit is hoe je numerologie kunt gebruiken om in jouw toekomst te kijken

Dit is hoe je numerologie kunt gebruiken om in jouw toekomst te kijken Dit is hoe je numerologie kunt gebruiken om in jouw toekomst te kijken Dit is hoe je numerologie kunt gebruiken om in jouw toekomst te kijken

Hoe verleidelijk is het om een kijkje te nemen in dat wat er komen gaat? Met numerologie is het misschien mogelijk om een glimp op te vangen van wat er in de toekomst op je pad gaat komen.

Numerologie is de filosofie en wetenschap van getallen. Met behulp van je persoonlijke jaarnummer kun je je eigen kosmische code berekenen, en die kan je weer wat vertellen over welke reis jouw ziel door het universum gaat maken.

Dit is hoe je je persoonlijke jaarnummer in de numerologie berekent

Als eerste heb je het cijfer van je geboortemaand nodig. Januari is een 1, februari een 2, maart een 3, april een 4, mei een 5, juni een 6, juli een 7, augustus een 8, september een 9, oktober een 1 (1 + 0 = 10), november een 11 (11 is een masternummer en word niet bij elkaar opgeteld) en december een 3 (1 + 2 = 3).

Daarna bereken je je dagnummer

Als je werd geboren op de 1e tot de 9e, dan kun je gewoon het nummer opschrijven van de dag waarop je geboren bent. Als je bent geboren tussen de 10e tot de 31e, dan moet je dit nummer reduceren tot een cijfer. Dat doe je door het eerste en tweede nummer samen te voegen. Als je bijvoorbeeld bent geboren op de 31e, dan doe je de som 3 + 1 = 4, en dan is 4 je dagnummer. Dat gaat alleen niet op als je op de 11e of op de 22e bent geboren. Dit zijn masternummers en die hebben een bijzondere plek binnen de numerologie en worden daarom niet gereduceerd. Ook als je op de 29e bent geboren gelden er andere regels: 2 + 9 = 11, en dat is ook een masternummer die niet wordt gereduceerd. Je dagnummer is dan dus ook 11.

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 2.215 trainees gingen je voor
  • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn

  • Leer je eigen tarotleggingen duiden

  • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck

Bereken je jaarnummer

Als je in 2013 bent geboren, dan is je jaarnummer 6. Dit bereken je door de nummers van je jaar bij elkaar op te tellen: 2 + 0 + 1 + 3 = 6. Als je bij de eerste opsomming nog steeds uitkomt op een getal met twee cijfers, dan tel je die bij elkaar op tot je op een enkel cijfer uitkomt.

Nu voeg je je maand nummer bij je dagnummer en die weer bij je jaarnummer. Als je uitkomt op een nummer met twee cijfers, tel je die bij elkaar op tot je op een enkel cijfer uitkomt.

Dan is het nu tijd om te kijken wat je persoonlijke jaarnummer in de numerologie voor jou betekent.

Nummer 1: een nieuw begin

Dit jaar staat voor jou in het teken van verandering en van een nieuw begin. Wat je dit jaar doet zal een significant effect hebben op waar je naartoe zult gaan in de volgende negen jaar van je leven. Het is belangrijk om dat in gedachten te houden als je voor belangrijke keuzes komt te staan. Vooral bij de keuze met welke man of vrouw je date – wees extra bedacht op figuren die niet het beste met je voor lijken te hebben en die je niet duidelijk laten weten dat ze voor jou kiezen. Het is een goed moment om een nieuw bedrijf op te zetten en eindelijk dat idee dat al zo lang in je gedachten sluimert uit te werken. Alles dat dit jaar op je pad komt, vormt je karakter – ook de moeilijke momenten. Je zult dit jaar werken aan individualiteit en onafhankelijkheid.

Nummer 2: takt is het toverwoord

Streef je dit jaar naar geluk en succes? Dat zou voor jou dit jaar weleens heel veel af kunnen hangen van diplomatiek en takt in de omgang met anderen. Je bent snel geneigd om eerlijk te zeggen wat je denkt en dat is een bijzondere eigenschap – maar eentje die je op de verkeerde momenten ook in de problemen kan brengen. Liegen hoeft niet, maar nadenken over wat je zegt in welke situatie kan heel belangrijk voor je zijn. Het is niet een jaar om boos te worden of om agressie te tonen. Het is niet raar dat je je besluiteloos voelt, maar als je dicht bij jezelf blijft kom je vanzelf van dit gevoel af. Dit jaar kan je nieuwe vrienden opleveren, en misschien zelfs wel een soulmate.

Nummer 3: laat je fantasie de vrije loop

Je bent een echte perfectionist als je jaarnummer een 3 is. Iemand die lang en hard werkt aan de dingen die je moet doen. Het gevaar is dat je jezelf verliest in de details. Je kunt uren werken aan de kleur van een cijfertje naast een grafiek, in plaats van dat je nadenkt over de inhoud die voor de grafiek zorgt. Jouw creativiteit komt het beste tot uiting als je jezelf vastlegt aan een strikt schema van slaap, eten en sociaal contact. Als je je daaraan weet te houden, dan komt jouw fantasie pas echt op gang – in plaats van dat je je meest briljante ideeën verliest aan slaaptekort of slechte persoonlijke verzorging. Zorg dat je genoeg tijd besteedt aan je dromen – en durf die groter te maken dan je gewend bent.

Nummer 4: volledige focus

Work hard, play hard is jouw motto voor dit jaar. Maar de focus zal vooral op werk liggen. Als je je volledig stort op je werk dan zal je carrière binnen korte tijd een grote vlucht krijgen. Dat betekent: punctueel zijn, georganiseerd, je houden aan je eigen planning en aandacht besteden aan kleine details. Vind de intentie in jezelf om hard te werken. Niet voor de erkenning van een ander, maar voor de erkenning binnen in jezelf. Als je volgens je eigen morele standaarden gaat leven en je niet meer zo druk maakt om die van een ander, zal je zien dat je je vrijer voelt – en gelukkiger!

Nummer 5: de achtbaan die het universum heet

Welkom in de achtbaan die het universum heet: je doet er goed aan om je dit jaar in te stellen op verandering. Er komt veel op je af en je zult grote aanpassingen moeten doen in zowel je werk- als je privéleven. Toch is het ook een prachtig leerjaar, juist door al die heftige veranderingen. Je bent als een boompje die met wortel en al uit de aarde wordt gerukt. Om vervolgens verpot te worden in grond die vruchtbaarder is. Maar op het moment dat je uit de aarde wordt getrokken voelt die vruchtbare plek verderop wel een melkweg verder. Toch ontdek je dat je de wereld anders kunt gaan zien, door al die verandering die je ondergaat. Je groeit als mens.

Nummer 6: alles is liefde

Dit is voor jou het jaar om je te richten op je familie. Misschien wil je zwanger worden, of misschien zorg je voor een familielid die jouw zorg heel hard nodig heeft. Je neemt je verantwoordelijkheid en voelt je meer verbonden met je geliefden dan ooit tevoren. Ja, je moet er sommige dingen tijdelijk voor opgeven. Je kunt even niet meer zoveel sporten, of andere dingen doen waar je gelukkig van wordt. Maar de golf met geluk die je overspoelt door de zorg voor een ander zorgt voor een diep gevoel van zingeving. Je ziet in dat liefde het allerbelangrijkste is. Dat kan ook zorgen voor het openbreken van relaties die geen liefde meer in zich hebben. Maar daardoor kun je je openstellen voor die mensen die wel echt oprecht om je geven. Die je om je heen wilt hebben voor wie ze zijn en wat ze voor je betekenen.

Nummer 7: ontmoet je draken

Het lijkt wel alsof je dit jaar als sabbatical hebt uitgekozen – zelfs als je nog gewoon aan het werk bent. Dit is een belangrijk jaar om te reflecteren op de afgelopen periode. Je hebt tijd om de moeilijke momenten die je meemaakte te verwerken. Je zult merken dat je veel rust en slaap nodig hebt, en veel tijd alleen. In het begin is dat eng, en zal je merken dat je het heel moeilijk vindt om niet weg te vluchten in contact met anderen.

Als je eindelijk besluit om de draken die je altijd onder je tapijt hebt geveegd aan te kijken en om aan ze te vragen hoe ze eigenlijk heten en wat ze daar doen, dan zullen ze je meer vertellen over de angsten waar ze voor staan. Je zult dan eindelijk in staat zijn om naar die angsten te kijken, en ze om kunnen toveren in je grootste deugden.

Nummer 8: pluk de vruchten

Dit jaar is het jaar van prestatie. Van erkenning, promotie, vordering en van verbetering van je financiële situatie. Het is tijd om af te gaan op de kracht die schuilt in je eigen besluitvaardigheid. Om praktisch, efficiënt en vindingrijk te zijn. Als je deze kwaliteiten in jezelf cultiveert dan kan dit jaar heel vruchtbaar voor je zijn. Maar pas op dat je jezelf niet verliest in je zoektocht naar meer geld en meer zekerheid. Doe geen dingen waar je ongelukkig van wordt, maar zet doelen die je voldoening geven. Als je daar naartoe werkt, zal je zien dat je gezonder en gebalanceerder uit dit jaar komt. Veel beter dan je van tevoren had verwacht.

Nummer 9: opruimen en schoonvegen

Afronden en afsluiten, dat is waar dit jaar bij jou om draait. Je maakt ruimte voor een nieuw begin, en laat dingen los die je niet meer dienen. Dat kan gaan over familie. Of over je werk. Of over spullen in je huis die energie opslokken in plaats van dat ze je energie geven. Als je je hiervan ontdoet, voel je je vrijer en lichter dan ooit. En als er een persoon is die je leven verlaat, dan doe je er goed aan om je niet aan diegene vast te houden. Hoe moeilijk dat ook lijkt. Daarnaast merk je dat je gelukkig wordt van het Marie-Kondo’en van je huis. Kijk eens goed om je heen en vraag je af: word ik hier eigenlijk wel gelukkig van? Als het antwoord nee is, dan is het tijd om afscheid te nemen. De ruimte die je daardoor creëert voor nieuwe dingen zal je veel meer geven. Meer dan het oude waar je zo aan vast hield.

Beeld: fotografie door Dana van Leeuwen, styling door Marita Janssen

Over auteur

Meer lezen over numerologie?

Numerologie 101: dit zegt jouw geboortegetal over je karakter.

Volgend artikel
Numerologie: bereken jullie vriendschapsgetal
Numerologie: bereken jullie vriendschapsgetal