Maak kennis met de 9 aartsengelen

Maak kennis met de 9 aartsengelen Maak kennis met de 9 aartsengelen Maak kennis met de 9 aartsengelen

Engelen zijn er om ons te steunen. Lorna Byrne, schrijver van verschillende boeken over engelen, beschrijft ze als stralend licht. Willem van de Wetering omschrijft engelen in Contact met je gids als energie die altijd om ons heen is.

Een engel is iets anders dan een gids die ons vierentwintig uur per dag bijstaat. Engelen zijn altijd en overal aanwezig en als je hun hulp nodig hebt, helpt het om specifieke vragen te stellen. Of je die nu aan de engelen stelt of aan jezelf; focus aanbrengen in wat je wenst, kan nooit kwaad.

Onder de vele engelen bevinden zich negen aartsengelen. Deze engelen houden zich bezig met een specifiek thema. Handig om te weten als je ergens mee zit. Aartsengelen vinden jou als je ze nodig hebt, maar vraag ze ook gerust om hulp. Maak kennis met de aartsengelen en ontdek hoe ze jou bijstaan, volgens het boek Contact met je gids.

Zelfzorg: Uriël

Aartsengel Uriël staat het dichtst bij het leven op aarde. Thema’s als geld en lichamelijke en geestelijke gezondheid zijn aan deze engel besteed. Hij is de verbinder van lichaam, geest en ziel. Heb jij moeite om je baan te behouden, geld te verdienen of goed voor jezelf te zorgen? Vraag Uriël om hulp. Deze aartsengel helpt je te aarden en het materiële dat onlosmakelijk met het leven verbonden is, op waarde te schatten. Ook als jij kampt met onzekere gevoelens op het gebied van je karakter, lichaam of levensinvulling: Uriël staat je bij.

‘Engelen by Happinez’

Dé speciale editie die je als fan van Happinez niet mag missen.

Zelfinzicht: Haniël

Haniël is de aartsengel die je met zelfinzicht helpt. Ben jij geneigd jezelf op een voetstuk te plaatsen of juist naar beneden te halen? Dan zie je jezelf niet zoals je bent. Haniël helpt om voorbij de illusie te kijken. En dat betekent: je (te) positieve of negatieve ervaringen voorbij, je eigen oordeel voorbij. Dat valt niet mee. Want over sommige onderwerpen zijn we buitengewoon stellig of onzeker (geworden). Haniël geeft je steun in de rug. Hij moedigt aan je pijn onder ogen te zien en het leven met open vizier tegemoet te treden.

Doorzettingsvermogen: Gabriël

Gabriël helpt om dromen te verwezenlijken. Deze aartsengel belichaamt voorspoed, verandering, vreugde en het behalen van levensdoelen. Zit je vast in een structuur waar je je uit los wilt worstelen? Gabriël helpt om daar de moed voor te verzamelen. Deze aartsengel staat voor positiviteit. En om dat te bereiken, moet je durven loslaten. Heb je een drastische beslissing genomen en geen idee waar je leven nu naartoe gaat? Gabriël biedt troost, hoop en doorzettingsvermogen.

Levensvreugde: Chamuël

Is de moed je behoorlijk in de schoenen gezakt? Dan kun je bij Chamuël terecht. Deze aartsengel staat voor inspiratie en compassie. Chamuël verbindt en helpt je angsten los te laten. Met deze aartsengel aan je zij kun je weer van het leven genieten. Chamuël helpt mildheid te ontwikkelen en relaties op waarde te schatten. Ook is steun van deze engel een boost voor je creativiteit. Dans, teken, zing en kom los van je wanhoop, hoe ontzettend zwaar die ook voelt. Chamuël biedt licht in de duisternis.

Intuïtie: Jophiël

Wil je je intuïtie verder ontwikkelen? Beter luisteren naar je innerlijke stem? Dan ben je bij Jophiël aan het juiste adres. Deze aartsengel verbindt hoge en lage energieën met elkaar, wat ervoor zorgt dat je openstaat voor inzichten en ideeën uit je hogere bewustzijn. Jophiël maakt je ervan bewust dat alle kennis in jou zit. Deze aartsengel laat eigenschappen en talenten zien waarvan je je nog niet bewust bent. Met Jophiël aan je zij zet je een ferme stap richting de waarheid over jezelf en over het leven.

Online training Intuïtie

  • Je intuïtie als tool voor een lichter leven

  • Kom in contact met je zesde zintuig

  • Video’s en oefeningen inclusief advies van medium Janneke Leber


Genezing: Raphaël

Aartsengel Raphaël zorgt voor zowel fysieke als mentale genezing. Raphaël helpt je gezond te worden en te blijven. Ben je uit balans door een gebroken hart? Loop je al jaren rond met een fysieke klacht waar geen oorzaak voor gevonden wordt? In beide gevallen biedt Raphaël je steun met zelfliefde en -inzicht. Net als Chamuël komt hij je tegemoet als de moed je in de schoenen zakt. Deze engel helpt om je spiritueel te ontplooien en zo dichter bij jezelf te komen.

Groei: Zadkiël

Bij stagnatie kun je bouwen op Zadkiël. Deze aartsengel staat je bij in een transformatieproces. Zadkiël helpt te vervolmaken wat bijna af is. Hij integreert opgedane kennis en vaardigheden en geeft je het duwtje in de rug dat je nodig hebt. Zadkiël laat inzien dat goed, goed genoeg is en dat je jezelf tekort doet met het streven naar perfectie. Deze engel zet onzekerheid en negatieve energie om in zelfvertrouwen. Stel je iets belangrijks uit? Laat de hulp van Zadkiël dan toe.

Spirituele begeleiding: Metatron

Spirituele en geestelijke begeleiding biedt Metatron. Deze aartsengel is er bij geboorte, sterven en de gehele spirituele route die daartussen plaatsvindt. Metatron helpt om spirituele verlichting in het leven van alledag te integreren. Hij begeleidt mensen bij alle uitdagingen waar ze voor staan en laat ze ook inzien wat ze ervan kunnen leren of geleerd hebben. Helderheid nodig, moeite jezelf of anderen te vergeven, verbinding met jezelf kwijt? Metatron staat je met raad en daad bij.

Acceptatie: Michaël

Op Michaël kun je rekenen als je voor fikse uitdagingen staat. Deze aartsengel geeft je moed, wilskracht en zelfinzicht. Michaël zorgt ervoor dat je het leven in perspectief ziet. Ja, je hebt verdriet, bent boos of geconfronteerd met je eigen schaduwzijde, maar dat gebeurt om een reden. Net als Metatron laat Michaël inzien waarom je dingen meemaakt en wat je daarvan leert. Ken je schaduwkanten, stop ze niet weg, maar zet ze ook niet onnodig in het licht. Accepteer het leven zoals het is, accepteer jezelf zoals je bent en verken wat goed is voor jou; dat is de boodschap van Michaël.

Happinez Krachtdieren deck

  • Welk krachtdier is jouw gids vandaag?

  • Trek een (dag)kaart ter inspiratie of doe een legging

  • Ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren

Beeld: fotografie door Danique van Kesteren, styling door Maaike Koorman

Meer weten? Deze boeken helpen je op weg:

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over engelen?

Communiceren met engelen: hoe werkt dat precies?

Volgend artikel
Verwelkom de magie van het universum met een huisaltaar
Verwelkom de magie van het universum met een huisaltaar