Zo maak je contact met je gidsen

Zo maak je contact met je gidsen Zo maak je contact met je gidsen Zo maak je contact met je gidsen

Een gids is een energie die gedurende je leven bij jou in de buurt is. Om je te beschermen, te adviseren en te begeleiden. Gidsen zijn vaak zielen die je al kent uit eerdere levens volgens Contact met je gids. In dat boek beschrijft Willem Jan van de Wetering wat gidsen zijn en hoe je contact met ze maakt.

Nieuwsgierig? Ontdek hoe je jouw gidsen beter leert kennen.

Overkoepelende energie

Wat is het verschil tussen engelen en gidsen? Engelen zijn lichtwezens die (meestal) niet op aarde leven of hebben geleefd. Gidsen zijn zielen die op dit moment niet geïncarneerd zijn. Dat kunnen dus zowel jonge als oude zielen zijn. Iedereen heeft één vaste gids en verschillende gidsen die je ondersteunen bij wat je in dit leven meemaakt, zoals: liefde, werk en studie. Engelen zijn er ook om je te beschermen en inzichten te verschaffen, maar ze vormen een overkoepelende energie. Engelen roep je aan of stel je een gerichte vraag, terwijl gidsen je dagelijks bijstaan. Allemaal leuk en aardig, maar wie zijn die gidsen dan? Hoe weet je dat ze bij je zijn? En hoe communiceer je met ze?

Boodschap

Ingevingen; dat zijn je gidsen, volgens het boek Contact met je gids. Tijdens bijvoorbeeld meditatie of een wandeling in de natuur sta je open voor boodschappen door de rust die je ervaart. Je hoort geen echt stemgeluid (al is dat wel mogelijk), maar denkt ineens ergens aan of laat je oog vallen op een woord in de ruimte waarin je je bevindt. Stel: je hebt weer contact opgenomen met je ex en voelt je daar onrustig door. Je fietst door de stad en ziet op een reclameposter in een tramhokje het woord ‘loslaten’ staan. Dat is een boodschap. Trek dit niet te ver door, want je ego wil graag zien wat goed uitkomt. Is het een ingeving, dan voel je dat. Dat weet je op dat moment.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Communiceren

Je gidsen zijn er. Hoe dan ook. Daar hoef je geen tarotkaarten of pendel voor in huis te halen. Ze communiceren met je. Via ingevingen, dromen of via iemand met wie je in gesprek bent. Je krijgt de boodschappen door die belangrijk voor je zijn, alleen sta je daar soms niet voor open. Als je door verdriet minder open staat voor ingevingen, probeer dan eens tastbaarder contact te maken. Vraag je gidsen om een teken dat ze er zijn. Ze kunnen hun aanwezigheid namelijk voelbaar maken door een kneepje in je zij, een hand op je schouder, aanwezigheid in een droom of een zuchtje wind door je haar. Praat ook gerust met je gidsen. Dat kan in gedachten, maar ook hardop.

Automatisch schrijven

Schrijf je liever een bericht aan je gidsen? Wacht dan op reactie. Sluit daarvoor je ogen en laat je hand met pen op het papier rusten. Schrik niet van de beweging. Dat doe je zelf: je schrijft (onbewust) een ingeving op. Open je ogen en lees wat er staat. Kun je er wat mee? Als je het spannend vindt, twijfelt of geen goed gevoel hebt, stop dan. Schroom niet om in dit soort situaties om bescherming te vragen en vertrouw er dan ook op dat je die krijgt. Een fijn moment om dit te doen is als je net wakker bent. Dan is het waarschijnlijk licht buiten en is je energie ook lichter, waardoor je makkelijker contact maakt. Stel je gidsen gerust vragen, ze vinden het heel fijn om direct contact met je te hebben.

Meer lezen over engelen en gidsen?

Communiceren met engelen: zo werkt dat.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Dit zijn de 8 aarde-engelen typen: welke ben jij?
Dit zijn de 8 aarde-engelen typen: welke ben jij?