Dit zijn de 8 aarde-engelen typen: welke ben jij?

Dit zijn de 8 aarde-engelen typen: welke ben jij? Dit zijn de 8 aarde-engelen typen: welke ben jij? Dit zijn de 8 aarde-engelen typen: welke ben jij?

Aarde-engelen zijn niet echt goddelijke engelen, maar ze delen wel veel karaktereigenschappen met hemelse engelen, zoals de liefde om andere mensen in nood te helpen, het vermogen om het beste in mensen te zien en hun natuurlijke optimisme.

Het is voor aarde-engelen makkelijk om zich in te leven en te sympathiseren met anderen. Aarde-engelen kunnen namelijk de energie en emoties van anderen voelen alsof ze van henzelf zijn.

Denk jij dat je een aarde-engel bent? Het begrijpen van je aarde-engel natuur kan je helpen goed voor jezelf te zorgen en kan je ook helpen bij je speciale missie in deze wereld. De 8 aarde-engelen typen op een rij.

1. De luisteraar

Hebben mensen de neiging om hun diepe, persoonlijke problemen met jou te delen, zelfs als je ze niet goed kent? Dan is er een grote kans dat je een luisteraar bent. Je vermogen om medelevend, begripvol en niet-veroordelend te zijn, zorgt ervoor dat mensen zich makkelijk bij jou openstellen. Je bouwt snel een intieme band op met nieuwe mensen, maar je kunt ook snel uitgeput raken als teveel mensen jou hun problemen toevertrouwen. Het is dan ook belangrijk om grenzen te stellen in hoelang en naar hoeveel mensen je op een dag luistert.

‘Engelen by Happinez’

Dé speciale editie die je als fan van Happinez niet mag missen.

2. De heler

Als heler voel je je aangetrokken tot mensen die lijden en je voelt je voldaan wanneer je hen kunt helpen. Dit hoeft niet per se vanuit een beroep of rol te komen die als ‘genezer’ wordt beschouwd. Je kunt bijvoorbeeld ook de gezinsdynamiek in je eigen huis helen.

Iedere keer dat een heler iemand helpt, heelt hij of zij een beetje van zichzelf. Ben je een heler? Onthoud dan dat je niet iedereen hoeft te ‘herstellen’ en dat je niet iedere wond hoeft te helen.

3. De natuur-engel

Veel aarde-engelen voelen een speciale verbinding met de natuur, maar sommigen hebben zelfs de roeping om met de energie van de natuur te werken en haar te beschermen: de natuur-engelen. Als natuur-engel voel je je kalm, geaard en thuis wanneer je in de natuur bent.

Het kan voor natuur-engelen moeilijk zijn om op een plek te wonen waar ze niet ondergedompeld zijn in de natuur. Het zorgen voor een stuk land of het creëren van een groenere, duurzamere wereld, voedt een natuur-engel met energie en geeft hen een doel. Ben je een natuur-engel en woon je in de stad? Zoek dan regelmatig een park op, maak je eigen kruidentuintje in de keuken of maak regelmatig een uitstapje naar een plek met veel natuur.

4. De activist

Als iets in de wereld onrechtvaardig of ongelijk is, kan dat een activist echt raken. Het inspireert hem of haar om vredelievend en radicaal actie te ondernemen. Het zijn gepassioneerde mensen die zich met alles en iedereen verbonden voelen. Ze stimuleren anderen om een beter mens te zijn en hun idealisme legt de gemeenschappelijke lat hoger.

Oneerlijke dingen in de wereld maken activisten boos, en dat kan een oncomfortabel gevoel geven. Ben je een activist? Gebruik dan je frustratie en motivatie om betekenisvolle en vreedzaam actie te ondernemen. Je maakt de planeet een betere plek voor mens, dier en natuur en de wereld heeft jou hard nodig.


5. De creatieveling

Als creatieveling voel je de roeping om anderen te helpen en te helen met je creaties. Je wil graag een positieve invloed zijn. Daarom overweeg je zorgvuldig wat je in je creatieve uitingen stopt en wat je de wereld in brengt. Je zit vol ideeën, en je van nature sterke intuïtie helpt je op je creatieve pad. De uitdaging zit ‘m voor de creatieveling in de pijnlijke en moeilijke onderwerpen. Soms worden ze geconfronteerd met lastige dingen, zodat ze met hun creativiteit kunnen helen.

6. De dierenvriend

Dierenvrienden hebben een speciale verbinding met – inderdaad – dieren. Het voelt voor hen alsof ze dieren kunnen begrijpen en met ze kunnen communiceren op een bijzondere manier. Dit vermogen is magisch en uniek. Het hebben van huisdieren, vrijwilligerswerk doen bij een dierenasiel of het runnen van een dieren-reservaat kan een belangrijk onderdeel van het levensdoel van een dierenvriend zijn.

Ben je een dierenvriend? Dan kan het erg aangrijpend voor je zijn wanneer dieren niet met respect en vriendelijkheid behandeld worden. Deel jouw mening over het belang van dierenwelzijn met andere mensen, en pleit voor een gemoedelijke omgang met dieren.

7. De bezige bij

Bezige bijen houden ervan om in beweging te zijn en actie te ondernemen om te helpen waar en wanneer ze maar kunnen. Ze zijn een positieve kracht in de wereld. Of ze nu vrijwilligerswerk doen bij een goed doel of op de kinderen van hun buren passen: ze krijgen veel goede dingen gedaan.

Denk je dat je een bezige bij bent? Dan is het goed om te onthouden dat zelfs mensen met veel energie en een groot vermogen om te geven aan anderen, last kunnen krijgen van een burn-out. Het is daarom belangrijk om ook genoeg tijd in te plannen om bij te komen.

8. De verzorger

Of het nu gaat om het zorgen voor een huis vol kinderen of een tuin vol planten, verzorgers voelen zich levendiger en blijer wanneer ze voor iets zorgen. Wat anderen juist moe kan maken, voedt hen. Ze houden ervan om anderen te steunen en worden daarom diep bewonderd en gewaardeerd door de mensen om zich heen.

Ben je een verzorger? Zorg er dan voor dat je een aantal relaties hebt waarin jij diegene bent die meer ontvangt, en onthoud dat het oké is als mensen iets voor jou terug willen doen, of dit nu door middel van een compliment of een financiële compensatie is.

Zo kom je erachter welk type jij bent

Als je alle types doorgelezen hebt, kun je onderzoeken welk type aarde-engel jij bent. Vraag je intuïtie om je een nummer tussen 1 en 8 te geven. Je kunt meerdere nummers ontvangen, bijvoorbeeld 2 en 8, of een sterk gevoel krijgen over nummer 3. Dit kan een hint zijn over jouw aarde-engel type.

Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.

Meer lezen over engelen?

Aarde-engelen: wie zijn het, wat is hun missie?

Volgend artikel
Communiceren met engelen: hoe werkt dat precies?
Communiceren met engelen: hoe werkt dat precies?