Communiceren met engelen: hoe werkt dat precies?

Communiceren met engelen: hoe werkt dat precies? Communiceren met engelen: hoe werkt dat precies? Communiceren met engelen: hoe werkt dat precies?

Een hand op je rug, terwijl je alleen bent. Een helder inzicht als je het niet meer weet. Wat is dat? Een engel misschien?

Doreen Virtue

Engelenconsulant en schrijfster Doreen Virtue merkt dat ook mensen die nooit bezig waren met spirituele zaken dat ineens wel zijn en bij haar komen voor antwoorden op hun vragen. In YouTube filmpjes moedigt Doreen haar kijkers aan om volledig te vertrouwen op de engelen.

Daarbij is het ‘beter om je eigen welzijn in de gaten te houden en niet te aarzelen een hemels schepsel aan te roepen om je te helpen en te troosten’, zegt Doreen. Middels engelenkaarten laat zij zien wat het universum voor ons in huis heeft en hoe de engelen kunnen helpen bij onze dagelijkse, persoonlijke problemen.

Lorna Byrne

Lorna Byrne, die in tegenstelling tot Doreen die een uitgesproken Amerikaans type in haar flamboyante kleding en mooi lang haar dat de ene keer donker is en de andere keer blond, is een kleine, tengere, bescheiden vrouw met een zachte stem. Maar zodra ze over de engelen begint te vertellen, verandert ook zij in een gedreven spreker. Zij raakt en ontroert mensen met wat er in haar eigen, zware leven is gebeurd en met haar rotsvaste vertrouwen in de engelen met wie ze al vanaf haar vroege kinderjaren contact heeft.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

In haar boek ‘Waar liefde vandaan komt’ schrijft ze: ‘Ik zie altijd engelen. Ik kan me de tijd niet heugen dat ik geen engelen heb gezien. Ik zie ze net zo duidelijk als dat ik mijn dochter tegenover mij aan tafel zie zitten.’ Lorna vertelt dat engelen op het moment ‘vooral willen laten zien hoe belangrijk liefde is en hoe weinig liefde er eigenlijk in ons leven is en hoeveel meer er zou kunnen zijn.’

Prinses Märtha Louise

De Noorse prinses Märtha Louise heeft ook het idee dat we in een tijd leven waarin we meer openstaan voor geestelijk contact: ‘Steeds meer mensen zijn ontvankelijk voor hun eigen spiritualiteit en voor de universele liefdeskracht’. Louise benadrukt dat zodra je uitsluitend met je verstand naar engelen gaat kijken, de kans groot is dat je vastloopt. Open je hart, is haar advies, zo kom je in contact met je eigen waarheid.

Alle drie de schrijfsters zeggen eigenlijk: open je ogen, je oren, je neus, je hart en ervaar wat de engelen allemaal voor je kunnen doen.

Communiceren met engelen

Ieder mens zou al voor zijn geboorte een beschermengel hebben. Een engel die altijd bij je is, gebonden aan je eigen vrije wil. Je moet duidelijk vragen wat je wilt, maar engelen begrijpen ook je indirecte vragen. Als je een sterk verlangen in je hart met je meedraagt naar hulp van ‘boven’, misschien zelfs onbewust, dan pikken zij het wel op.

‘Engelen by Happinez’

Dé speciale editie die je als fan van Happinez niet mag missen.

Maar hoe specifieker en duidelijker jij het vraagt, des te beter de engelen jouw wens kunnen vervullen‘ zegt heler en natuurgeneeskundige Margaretha de Vries. Margaretha praat net zo makkelijk over engelen als over het weer. Voor haar is het volkomen vanzelfsprekend dat ze er zijn. Margaretha benadrukt dat hulp vragen aan engelen niet iets ingewikkelds of onbereikbaars is. Je kunt ze vergelijken met vrienden, die durf je ook om hulp te vragen. En net als bij vriendschap kan je band met de engelen groeien en steeds sterker worden.

Aartsengelen

Margaretha werkt in haar praktijk graag met een aantal aartsengelen. Aartsengel Michaël bijvoorbeeld, de ultieme beschermer. Of Rafaël, bij ziekte of als je meer harmonie zoekt in je leven. En Ariël, als je zoekende bent naar jouw levensdoel.

Degenen die veel met engelen werken omschrijven engelen als goddelijke kracht of als zuivere energie. Ontastbaar en onzichtbaar. Märtha Louise zegt bijvoorbeeld over haar eerste ontmoeting met haar beschermengel dat ze rozen rook en een intense liefdevolle aanwezigheid voelde die ze niet kon negeren. Zij benadrukt dat het hier gaat om háár waarheid over engelen en niet De Waarheid; iedereen zal dus op zijn of haar eigen manier de aanwezigheid van engelen kunnen ervaren. Heb je een sterk ontwikkeld reukvermogen bijvoorbeeld, dan komt wellicht in een lastige situatie opeens de geur van koekjes voorbij die je herinnert aan de veilige omgeving van oma’s keuken.

Heb vertrouwen

Focus vooral niet op grote, overweldigende engelenervaringen. Luister en sta open voor hoe zij met jou in contact willen treden. Heb vertrouwen. Geef je over, wees niet bang en zet je zintuigen op scherp. Volgens Märtha Louise krijgen we daarom àltijd hulp van de engelen in noodsituaties: ‘Op zo’n moment zetten we onze zintuigen als een soort alarm vanzelf allemaal open en neemt ons bewustzijn toe’.

Meer Happinez?

Volgend artikel
Voorspellen zoals de Vikingen? Maak kennis met Runen
Voorspellen zoals de Vikingen? Maak kennis met Runen