Signs: ervaar de aanwezigheid van je spirituele helpers

Signs: ervaar de aanwezigheid van je spirituele helpers Signs: ervaar de aanwezigheid van je spirituele helpers Signs: ervaar de aanwezigheid van je spirituele helpers

Overleden dierbaren, gidsen en engelen zijn als een team van licht om ons heen, volgens het boek Signs – The secret language of the universe van medium Laura Lynne Jackson. Ze zijn er om te ondersteunen bij het leven op aarde.

Je hoeft geen medium te zijn om contact te maken met deze spirituele helpers, iedereen kan hun aanwezigheid ervaren. In het boek Signs (in het Nederlands vertaald heet het boek ‘Tekens zijn overal’) beschrijft Jackson een aantal verhalen van mensen die tekens kregen van hun spirituele team. Ze moedigt de lezer aan zintuigen open te stellen voor de inbreng van helpers. Waar kun je op letten? Drie tips.

Spreek een teken af

Als je stilstaat bij de tekens en toevalligheden op je pad poppen er vast direct een paar voorbeelden op die je altijd bij zullen blijven. De regenboog na de begrafenis van je oma bijvoorbeeld, de terugkerende cijfercombinatie in een tijd dat je het moeilijk had of de deurbel die na iemands overlijden een paar keer ging zonder dat er iemand aan de deur was. Het universum communiceert met ons. Het kan prettig zijn, schrijft Jackson, om een vast teken af te spreken met je spirituele gidsen. Voor als je bang bent om iets te doen bijvoorbeeld, twijfelt of om een andere reden verzekerd wilt zijn van steun. Spreek een teken af dat niet voor de hand ligt. Denk aan een roze zonnebril, schommel, hart met een pijl erdoor, je eigen naam of die van een overleden dierbare. Kies iets wat bij je past en geef het wat tijd. Communiceren met the other side vraagt geduld en vertrouwen.

Let op cijfers, teksten en symbolen

Een vast en herkenbaar teken geeft zekerheid en vertrouwen in de steun die er om je heen is. Maar het universum communiceert voortdurend met ons en het is de kunst om die taal op te pikken. Je krijgt ingevingen op momenten van rust, ziet steeds dezelfde cijfercombinatie, zingt of hoort een liedje met een tekst die betrekking heeft op wat er op dat moment voor je speelt of droomt over een overleden dierbare of gids die je in de droom spreekt of begeleidt. Hoe meer je je ermee bezighoudt, hoe meer je spirituele helpers de ruimte voelen om van zich te laten horen en direct met je te communiceren. Niet noodzakelijk, maar wel fijn, zowel voor jou, als voor hen.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Klets met overleden dierbaren

Het boek Signs start met het gedicht van Henry Scott-Holland: Death is nothing at all. Het is de stem van een overledene die onder meer zegt: Speak of me in the easy way which you always used. / Put no difference into your tone. / Wear no forced air of solemnity or sorrow. Ofwel: praat met en over me alsof ik er nog bij ben. Ik ben niet veranderd, niet verder weg. Ik heb alleen geen lichaam meer. Het is zo krachtig verwoord en precies waar het boek over gaat. Het verschil tussen leven en dood, tussen stoffelijk en niet-stoffelijk lijkt immens groot, maar is dat niet. Jij leeft, een deel van jouw dierbaren ook, maar een groot deel van hen niet (meer). Maar ze zijn er wel en je mag ze altijd vragen hun aanwezigheid aan je te tonen. Hoe je dat het beste kunt vragen, weet alleen jij. Daar heb je geen medium bij nodig.

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over spiritualiteit?

Astraal reizen en dromen: hoe werkt het? Wat brengt het?

Volgend artikel
Een teken van de overkant: zo zoekt een overleden dierbare contact met je
Een teken van de overkant: zo zoekt een overleden dierbare contact met je