Astraal reizen en dromen: hoe werkt het? Wat brengt het?

Astraal reizen en dromen: hoe werkt het? Wat brengt het? Astraal reizen en dromen: hoe werkt het? Wat brengt het? Astraal reizen en dromen: hoe werkt het? Wat brengt het?

Je kent ze wel: die glasheldere dromen die je je overdag gemakkelijk weer voor de geest haalt. Dromen waarin jij duidelijk aanwezig bent, je uitspreekt, (mee)denkt en ervaart zoals je dat in het dagelijkse leven ook doet. Misschien twijfel je als je terugdenkt aan deze droomreis of je het echt hebt meegemaakt.

Herkenbaar? Waarschijnlijk heb je een astrale reis gemaakt. Wat is astraal reizen? Hoe werkt het en wat brengt het?

(On)bewust uittreden

Tijdens een astrale reis, reis je los van je aardse lichaam. Vanuit meditatie of slaap kun je in een toestand terecht komen waarin je (on)bewust je lichaam verlaat: dat is uittreden. Een onderwerp dat op veel mensen een magnetische uitwerking heeft. Gevaarlijk is het niet (je komt wel weer terug), maar maak er geen spiritueel spel van. Vertrouw erop dat áls een astrale reis zinvol voor je is, je er vanzelf een maakt. De meeste mensen weten niet dat ze een astrale reis maken en dat is misschien ook wel zo prettig. Nachtelijke reizen door het onbewuste zijn vaak al intens genoeg.

Astraal reizen kost energie

Astraal reizen gaat verder dan visualiseren: het voelt alsof je écht ergens anders bent. Je vaart mee op een groot schip, vertelt je beste vriendin iets dat je op je lever hebt of loopt met krachtdieren door de natuur. Je bedenkt het niet, ziet het niet van een afstand, nee, het is jouw perspectief. Ook levensechte ontmoetingen met overleden dierbaren, gidsen en engelen vinden plaats in de astrale wereld. Dit is dus anders dan een overledene tegenkomen in een (symbolisch) droomverhaal. En dat verschil voel je ook. Astraal reizen kost namelijk energie. Als je wakker wordt uit een astrale reis kun je je moe voelen en kost het even tijd om weer in je lichaam te komen. Soms moet je een stukje lopen om je aardse gevoel terug te krijgen.

Geef je over

Het aardse leven is al spannend genoeg, waarom dan ook nog astraal op reis gaan? Tijdens dit soort reizen is het mogelijk voor gidsen, engelen, overleden dierbaren en bekenden uit vorige levens om op een rechtstreekse manier met je te praten en dat is soms prettig. Als je in een zware levensfase zit bijvoorbeeld, erg veel moeite hebt met iemands overlijden of karmische thema’s doorwerkt. Door de intensiteit van een astrale reis of omdat je het moeilijk vindt om de controle los te laten, kun je wakker schrikken uit een astrale reis en zelfs bang zijn om te gaan slapen. Bedenk: je hebt altijd zelf de regie. Maar als je zonder al te veel moeite op astrale reis wordt meegenomen, geef je dan over en laat het gebeuren.

Let op: kijk uit met eigen experimenten. Astraal reizen, kan escapistisch en verslavend zijn en in dat geval schiet het zijn doel compleet voorbij.

Meer weten?

Meer Happinez?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Waarom we zo heftig dromen in deze tijd (en wat ze betekenen)
Waarom we zo heftig dromen in deze tijd (en wat ze betekenen)