Ben jij een oude ziel? Dan herken je je hierin

Ben jij een oude ziel? Dan herken je je hierin Ben jij een oude ziel? Dan herken je je hierin Ben jij een oude ziel? Dan herken je je hierin

De term oude ziel wordt veel gebruikt. Voor mensen die wijze adviezen geven of zich met andere dingen bezighouden dan leeftijdsgenoten, bijvoorbeeld. Van een oude ziel wordt gesproken als iemand veel aardse levens heeft geleid, uitgaande van reïncarnatie. Ben je anders dan anderen, dan rijst misschien de vraag: ben ik een oude ziel?

Interessant en leuk om over na te denken. Maar waarom zou je dit onderscheid willen maken? Is een oude ziel slimmer? Beter? Mag je hopen dat je dat bent? Moet je ernaar streven? Nee. Alle zielen zijn even oud. Oude zielen zijn mensen met veel aardse ervaring. Dat heeft voordelen (relativerings- en incasseringsvermogen, een open mind en sterke intuïtie), maar ook nadelen (gebrek aan zingeving, verveling en somberte). Oude zielen zijn over het algemeen geen pioniers, eerder observators. Ze moeten het zichzelf vaak aanleren om hun stem (weer) te laten horen.

Heb jij het gevoel dat je een oude ziel bent? Vertrouw dan op dat gevoel. Maar voor de herkenning: vijf opvallende eigenschappen op een rij. Spreekt het onderwerp je aan en wil je meer weten over de fase en sfeer waarin jouw ziel zich bevindt? Ga op onderzoek uit en lees bijvoorbeeld DNA-code van de ziel van William Gijsen.

1. Liever alleen

Oude zielen hebben een rijke binnenwereld waar ze zich het liefst zoveel mogelijk in begeven. Komen ze daar te weinig aan toe door een drukke baan of veel verplichtingen, dan worden ze somber. Oude zielen zijn op zichzelf en zijn net zo lief alleen als samen.

2. Oude handen

Lijken je handen niet op die van iemand van jouw leeftijd? Oude handen die tekenen of rimpelen, zijn een handleeskundig kenmerk van een oude ziel. Let er maar eens op: er zijn jonge mensen met oma-handen en oude(re) mensen met kinderhanden. Ook aan lijnen aan de binnenkant van de hand kun je een oude ziel herkennen: diepe of veel lijnen duiden op de hoge leeftijd van een aardse ziel.

3. Schuldgevoel

Leven en laten leven, is het credo van een oude ziel. Toch kan deze persoon (onbewust) de neiging hebben om overal verantwoordelijkheid voor te nemen. Ook als dit totaal onterecht is en niet zijn of haar zaak. ‘Ik had dit moeten voorkomen’, denken oude zielen vaak. En met deze gedachte komt een groot schuldgevoel op. Het is belangrijk om deze neiging te zien en te doorbreken.

4. Zelfreflectieve queeste

Diep verdriet, dood, angst, geheimen, zorgen; met een oude ziel kun je er te allen tijde over praten. Het is voor deze persoon doodnormaal en zelfs fijn om de diepte in te gaan. Oude zielen vertellen ook gemakkelijk over hun eigen sores, maar zullen op een cruciaal moment niet snel om hulp vragen. Ze lossen het zelf wel op. Aan de zelfreflectieve queeste wijden ze een groot deel van hun leven.

5. Vanzelfsprekend paranormaal vermogen

Intuïtie en paranormaal vermogen zijn voor een oude ziel vanzelfsprekend. Het zijn over het algemeen niet de mensen die van het zesde zintuig hun werk maken; ze bedden het in hun dagelijkse leven in. Niet alle oude zielen zijn bezig met spiritualiteit, maar ze luisteren wel goed naar hun innerlijke stem en volgen die. Oude zielen dromen vaak diep en symbolisch.

Meer weten?

Meer lezen?

Zo wijzen planten je de weg naar geluk.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Ontdek de zielenleer en jouw zielstype
Ontdek de zielenleer en jouw zielstype