Ontdek de zielenleer en jouw zielstype

Ontdek de zielenleer en jouw zielstype Ontdek de zielenleer en jouw zielstype Ontdek de zielenleer en jouw zielstype

De zielenleer stelt dat je mensen kunt verdelen in zeven zielstypen: Dienaren, Kunstenaars, Krijgers, Academici, Wijsgeren, Priesters en Koningen. Je zielstype zegt iets over jouw essentiële rol in de wereld. Deze zielenleer is niet zomaar een uit de duim gezogen theorie. Ontdek hier hoe de theorie is ontstaan en wat een zielstype precies is.

Je kent ze vast, mensen die op de barricade springen als er ergens voor gestreden moet worden. Of zij die altijd klaarstaan voor een ander. Die ene persoon die van nature de leiding neemt als er taken verdeeld moeten worden, of iemand die steevast een verrassende, creatieve kijk op de zaken heeft. Volgens de zielenleer zijn er zeven zielstypen met verschillende manieren om het leven te ervaren en je kwaliteiten te gebruiken.

De zielenleer

Volgens de theorie wordt de menselijke ziel net zo vaak in een fysiek lichaam geboren, tot ze alle aspecten van het leven op aarde heeft ervaren. Zo groeit de ziel in bewustzijn en liefde en wordt deze steeds minder angstig, onbewust en geïsoleerd. Aan het eind van dit leerproces wordt de ziel herenigd met de ongeveer duizend andere zielen van haar grotere zielengroep, die ook ervaringen hebben opgedaan, waardoor de groep als geheel in bewustzijn is gegroeid. Volgens deze theorie ben je in elk nieuw leven weer hetzelfde zielstype, al doe je in elk leven natuurlijk andere ervaringen op.

Zielengroep

In de jaren zeventig kwam een groep mensen bij elkaar om spirituele seances te houden. Via een ouija bord kwamen ze in contact met een intelligentie die zich Michael noemde. ‘Michael’ gaf aan geen persoon te zijn, maar een zielengroep met een hoog bewustzijn. De menselijke ziel wordt volgens Michael net zo vaak in een fysiek lichaam geboren, in allerlei mogelijke omstandigheden, tot ze alle aspecten van het leven op aarde heeft ervaren. Het doel van het collectief ‘Michael’ was (en is) om menselijke zielen te helpen bij hun evolutie, om al het mogelijke uit de menselijke ervaring te halen. In de loop van jaren beantwoordde Michael de vele vragen, of die nu persoonlijk, filosofisch of spiritueel van aard waren. Inmiddels zijn er wereldwijd vele mediums die informatie van Michael kunnen ontvangen. En een van de leringen die Michael heeft doorgegeven, is die van de zeven zielstypen. De leringen van Michael bevatten meerdere onderdelen, met de zeven zielstypen als hoofdaspect.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen
  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen
  • En nog veel meer

De 7 zielstypen volgens de zielenleer

De zielenleer gaat ervan uit dat er zeven essentiële ‘rollen’ te vervullen zijn in deze wereld. Zeven manieren om het leven te ervaren en je kwaliteiten te gebruiken. Daarbij is een Koning niet belangrijker dan een Dienaar; elk type is van even groot belang in het grote geheel. Bij elke rol, elk zielstype, horen bepaalde eigenschappen en talenten. Zo is de Priester iemand die anderen van nature inspireert en motiveert, met een visie op het leven die hij of zij graag wil overbrengen. Naast talenten zijn er ook de typische valkuilen. Een Academicus leeft bijvoorbeeld voor kennis opdoen, maar naast dat goedwerkende hoofd zijn er ook nog een lichaam en een hart die aandacht nodig hebben.

Leeftijd

De leeftijd van de ziel speelt een rol in hoe je je zielstype leeft. Een ‘babyziel’, die nog veel aardse ervaring moet opdoen, zal een andere Dienaar zijn dan een oude Dienaarziel. Doorgaans is je zielstype in de eerste jaren van je leven duidelijk zichtbaar, het is je kern, wie je bent. Later kan die essentie door de invloeden van opvoeding, school, omgeving en cultuur meer versluierd raken. Tot je vaak tegen de middelbare leeftijd de drang voelt om al die invloeden weer af te schudden en ‘jezelf’ te worden.

Je subzielstype

Waarschijnlijk herken je in jezelf trekken van meer dan één type. Dat heeft te maken met een kleinere zielsfamilie waarvan je deel uitmaakt (de theorie gaat behoorlijk diep): een groep van zeven zielen van hetzelfde type. Dit zijn je meest nabije soulmates, die je al dan niet kent in dit leven. Je bent bijvoorbeeld een Wijsgeer, bomvol communicatief talent. Binnen jouw zielsfamilie van zeven Wijsgeren heeft iedere Wijsgeer een ander subtype. De een is een Priesterachtige Wijsgeer, de tweede heeft ook Koningstrekken, de derde is een dubbele Wijsgeer, de vierde een Kunstenaar-Wijsgeer, de vijfde een Dienaar-Wijsgeer, de zesde een Krijger-Wijsgeer, de zevende een Academicus-Wijsgeer. Zo zul je jezelf waarschijnlijk vooral in twee typen herkennen. Je ‘subzielstype’ kleurt de manier waarop je jouw zielstype vormgeeft. Door opvoeding kun je ook trekken van andere zielstypen hebben aangeleerd. De vraag is of je dat ook van binnen bént, want je bent niet per se hetzelfde zielstype als je ouders.

Dit is een ingekort artikel. Het hele artikel lees je in Happinez ‘Omring je met zachtheid’. Bestel dit nummer nu zonder verzendkosten in de Happinez webshop.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Wil je weten wat jouw zielstype is?

Kennis van jouw zielstype kan je helpen te weten wat je komt doen in je leven en wie je in wezen bent. Het kan je ook helpen anderen te begrijpen.

Doe de test en ontdek welk van de 7 zielstypen jij bent.

Over auteur
Volgend artikel
Een ode aan jouw ziel
Een ode aan jouw ziel