Een teken van de overkant: zo zoekt een overleden dierbare contact met je

Een teken van de overkant: zo zoekt een overleden dierbare contact met je Een teken van de overkant: zo zoekt een overleden dierbare contact met je Een teken van de overkant: zo zoekt een overleden dierbare contact met je

Een vlinder die op je hand landt, een regenboog op een onverklaarbaar moment of een vlaag van een bekend parfum precies op het moment dat je denkt aan een overleden dierbare. Als zoiets gebeurt, kun je er volgens medium Laura Lynne Jackson op vertrouwen dat iemand vanuit het hiernamaals – of de ‘Overkant’, zoals zij het noemt – contact met je zoekt.

Wat zijn duidelijke tekenen van de Overkant?

“Een overleden dierbare zal eerst via een standaardteken met ons communiceren. Een teken komt in de vorm van een voorwerp, verschijnen van een dier of natuurverschijnsel op een onverwacht moment zodat het niet aan je aandacht kan ontsnappen. Opeens een regenboog net als je aan diegene dacht. Je vindt een klavertje vier op het moment dat je iemand heel erg mist. Of er vliegt een zwaan heel laag over net nadat iemand overleden is. Een teken kan ook via elektriciteit doorkomen. Je ontvangt bijvoorbeeld een leeg berichtje via je mobiel, er knippert een lamp of er ontstaat ergens kortsluiting precies op de sterfdatum van een geliefde.

Eigen taal

Als je eenmaal dat contact met de Overkant hebt, kun je je eigen taal ontwikkelen met dierbaren. Je zult misschien vaker een klavertje vier vinden precies op de momenten dat je iemand mist. Of er komt vaker een zwaan voorbij, een echte of misschien als afbeelding op een schilderij.

Magische gebeurtenis

Natuurlijk kun je je ook daarbij afvragen of het toeval is. Psychoanalyticus Carl Jung sprak liever van synchroniciteit om een schijnbaar betekenisloos toeval te omschrijven. Jung geloofde niet in toeval. Hij was ervan overtuigd dat de gebeurtenissen in ons leven geen toeval zijn, maar een manifestatie van de werkelijkheid. En die werkelijkheid is volgens Jung dat we allemaal met elkaar verbonden zijn, dat we onderdeel zijn van een grotere, universele macht. Hij noemde dit unus mundus, het Latijn voor één wereld. Wat je misschien denkt dat toeval is, is een magische gebeurtenis.”

Tekst: Angélique Heijligers

Meer weten?

In de Happinez webshop vind je het boek Tekens zijn overal van Laura Lynne Jackson: een boek vol liefde, hoop en troost. De band die je hebt met de dierbaren verdwijnt niet na de dood. Je houdt niet ineens op met houden van iemand of denken aan iemand. En soms gebeurt er iets, droom je iets, voel je iets waarvan je denkt: zou het? Is dit een teken? In Tekens zijn overal laat ze je zien dat wat we vaak instinctief voelen klopt. Leer de boodschappen van het universum zien en begrijpen.

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over contact met overleden dierbaren?

Zo communiceer je met overleden dierbaren.

Volgend artikel
Over de schoonheid van de dood
Over de schoonheid van de dood