Met deze 4 oefeningen zuiver je je energie

Met deze 4 oefeningen zuiver je je energie Met deze 4 oefeningen zuiver je je energie Met deze 4 oefeningen zuiver je je energie

Ken je dat? Je bent ergens geweest en daarna zit je helemaal niet lekker in je vel. Of je bent op een feestje en voelt dat je de zware energie van een ander overneemt. Deze oefeningen helpen je je energie weer te zuiveren.

Wanneer je onderscheid kunt maken tussen wat van jou is en wat niet, kun je bewust je energie reinigen. Toen we als mens nog in de wilde natuur leefden, werd onze energie vanzelf opgeschoond door die natuur. Nu moeten we zelf manieren vinden om onze energie schoon te maken. Door te gaan zwemmen in open water, een lange wandeling te maken of een kampvuur te stoken bijvoorbeeld. Als je geen tijd hebt om eropuit te gaan kun je yoga doen, een ritueel bad nemen, in de tuin werken of (hard)lopen in de regen of harde wind.

Hieronder een aantal makkelijke oefeningen.

Handelen in acute situaties

Het kan voorkomen dat je in een situatie zit waarin je voelt dat al je naar beneden wordt gehaald en je niet weg kunt. Roep dan je innerlijke liefde op en voel het als een gouden licht de wereld instromen. Liefde heeft zo’n sterke frequentie dat, zodra je het uitstraalt, er niets binnen kan komen dat géén liefde is.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Lukt dit niet omdat je al te veel in de stressmodus zit, stel je dan een onderscheidingssymbool voor – een vuur, een bloem, een kristal – dat je buiten je aura tussen jou en de ander plaats. Zo baken je je terrein af.

Heb je de tijd om even te ontsnappen? Ga dan naar buiten, zoek een boom op en zet je voet op de wortels. Vraag de boom om wat je bij je draagt af te voeren naar de aarde en te transformeren in liefde. Je zult je meteen lichter en meer gegrond voelen.

Ochtendmeditatie

Tast de grenzen van je aura af en trek ze zo nodig wat dichterbij. Visualiseer een ‘schil’ van licht in een kleur die je aanspreekt en spreek met jezelf af dat niets je aura inkomt zonder jouw toestemming.

Avondmeditatie

Als je nog steeds het gevoel hebt dat er iets is blijven hangen, kun je in meditatie gaan en alle energie die je gedurende de dag hebt verzameld vriendelijk vragen om via de het zuiverende kosmische vuur van de zon terug te keren naar de persoon of plek waar het vandaan komt. Daarna nodig je alle energie die jij hebt achtergelaten buiten jezelf uit om ook via de zon gezuiverd weer bij jou terug te keren. Zo word je weer ‘heel’. Kijk of er nog stukken in jezelf zijn die liefde nodig hebben en stuur je eigen gouden warmte daarheen. Nu kun je schoon, helder en opgeladen de nacht in.

Online training Intuïtie

  • Je intuïtie als tool voor een lichter leven

  • Kom in contact met je zesde zintuig

  • Video’s en oefeningen inclusief advies van medium Janneke Leber

Je energie zuiveren

Er zijn talloze manieren om je aura te zuiveren van ongewenste energie. Trek de natuur in en vraag aan de elementen (vuur, wind, aarde, water) of ze datgene wat je niet dient van je willen overnemen en transformeren in liefde. Of gebruik een smudgestick en gebruik de rook om je hele energieveld grondig te reinigen. Je kunt hiervoor ook een seleniet staaf gebruiken. Dit kristal heeft het vermogen om negatieve energie te zuiveren. Je houdt het voor je buik en maakt vanaf daar ronddraaiende bewegingen door je hele aura heen. Als je voelt dat je klaar bent, vul je je aura met het gouden licht van liefde.

Tekst: Sarah Domogala

Deze oefeningen komen uit Happinez 1-2019. 

Meer lezen over energie?

Snel overprikkeld? Zo bescherm je jezelf tegen energielekken

Volgend artikel
Tarotkaarten als spiegel, dit hebben ze jou te bieden
Tarotkaarten als spiegel, dit hebben ze jou te bieden