Zo ga je energiek het nieuwe jaar in

Zo ga je energiek het nieuwe jaar in Zo ga je energiek het nieuwe jaar in Zo ga je energiek het nieuwe jaar in

Deze natuurlijke oppeppers voorzien je snel van nieuwe energie – alsof je jezelf even aan een oplader hebt gelegd. Voor een frisse, heldere start van het nieuwe jaar. 

Vitamine Z

Om energie te voelen, hoef je alleen maar naar buiten te gaan en je gezicht naar de zon te wenden. Zonlicht laadt ons op en zorgt voor de aanmaak van vitamine D (heel gezond) en het hormoon serotonine (maakt gelukkig). Zeker in de donkere dagen van het jaar is het belangrijk om het zonlicht op te zoeken.

Vanuit je voeten

Wist je dat je onder je voet een chakra hebt? Via deze ‘zonnetjes’ midden onder je voeten kun je je verbinden met de aarde. Met blote voeten buiten lopen in het winterseizoen vraagt wat lef, maar het verbindt je wel met de aarde. Rol anders eens met je voet over een balletje en laat die voedende energie omhoog stromen.

Krachtslaap

Heerlijk, slapen… een dutje doen midden op de dag. Tien tot twintig minuten slapen is een echte powernap je wordt verfrist en verkwikt wakker en je kunt je daarna een stuk beter concentreren.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Harteklop

Stenen spreken een eigen taal. Hebben ze een rode kelur, zoals granaat of robijn, dan kun je erop rekenen dat ze voor power en actie staan en het bloed krachtiger door je lichaam helpen stromen.


Bommetjes

Dadels sesamzaad, pistachenoten en gojibessen: allemaal energiegevers. Of een drankje van granaatappelpitten; volgens de oude Egyptenaren was granaatappelsap zelfs een heus levenselixer.

Vuur

Doe de vuurademhaling voor een snelle oppepper. Trek op de uitademing je navel krachtig naar binnen richting je ruggengraat; de inademing volgt vanzelf. Voer voorzichtig het tempo op en voel hoe wakker je wordt.

Meer lezen over energie?

Met deze 6 tips verhoog je ook je energie.

Volgend artikel
Vier gezonde gewoontes waarmee je tijd kunt besparen (plus een tip om ze eigen te maken)
Vier gezonde gewoontes waarmee je tijd kunt besparen (plus een tip om ze eigen te maken)