Verhoog je energie met deze 6 tips

Verhoog je energie met deze 6 tips Verhoog je energie met deze 6 tips Verhoog je energie met deze 6 tips

Alles is energie. Ook jij bestaat uit energie. Je kunt dat niet zien, maar vaak wel voelen. Sommige plekken of mensen voelen bijvoorbeeld intuïtief prettig aan, terwijl je van andere plekken of mensen juist een negatieve vibe krijgt. Zo werkt dat ook met de energie in jezelf.

Je energie verhogen: zo doe je dat

Als je energetische vibratie laag is, geeft dat een zwaar en donker gevoel. Een hoge energetische vibratie voelt juist licht en moeiteloos aan.

Energie trekt vergelijkbare energie aan. Zit je hoog in je energie, dan trek je dus ook gemakkelijker positieve dingen aan in je leven, omdat die passen bij de hoge energetische frequentie die er van je uitgaat. Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijker om je wensen en dromen te manifesteren tot werkelijkheid.

As you think, you vibrate. As you vibrate, you attract, aldus Abraham-Hicks. Oftewel: je gedachten spelen een belangrijke rol in jouw energetische vibratie. Er zijn verschillende manieren om je energie bewust te verhogen. Je kunt ze apart van elkaar doen, maar ze versterken elkaar ook:

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Wees je bewust van je gedachten

Wat je denkt en zegt over jezelf, heeft ontzettend veel impact op hoe je je voelt. Probeer je bewust van je negatieve selftalk te zijn, zodat je het kunt vervangen door vriendelijkheid en compassie. Wees lief voor jezelf. Een voorbeeld: gaat er iets mis? Denk dan niet ‘zie je wel, weer iets wat ik niet kan’. Maar: ‘fouten maken is menselijk, ik heb mijn best gedaan en dat is genoeg.’

Maak tijd voor selfcare

Als je altijd maar aan het rennen, hollen en vliegen bent, overvraag je jezelf en blijft er geen ruimte over voor lichtheid. Gun jezelf de tijd om uit te rusten en op te laden door tijd te maken voor de dingen waar je blij van wordt en positieve energie van krijgt. Uitgebreid in bad gaan, een lange strandwandeling maken, mediteren en yoga beoefenen: wat zelfzorg is voor jou, is heel persoonlijk.

Wees dankbaar

Lijkt alles tegen te zitten? Dankbaarheid is een echte quick-fix als het op energie aankomt. Hoe boos, verdrietig of machteloos je je ook voelt, er is altijd wel iets waar je dankbaar voor kunt zijn. De zon die schijnt, het huis waar je je veilig voelt, de mensen van wie je houdt: neem elke dag bewust pauze om even stil te staan bij wat er wél goed is en daar oprechte dankbaarheid voor te voelen.


Mediteer

Piekeren over gisteren of je zorgen maken over de toekomst verlaagt je energie. Mediteren brengt je in het hier en nu. Hoe meer je oefent met meditatie en mindfulness, hoe makkelijker het wordt om aanwezig te zijn in het huidige moment. Hierdoor voel je je kalmer, kun je meer genieten van wat er in dit moment aanwezig is en verhoogt je energetische frequentie.

Smudge je huis

Het smudgen van je huis helpt om stilstaande of negatieve energie te verwijderen. Gebruik salie of Palo Santo om een ruimte energetisch te reinigen. Je kunt de rook ook van boven naar beneden langs je lichaam verspreiden en op die manier jezelf smudgen. In de Happinez-shop vind je een luxe pakket en een extra grote smudgestick met salie die je kunt gebruiken voor een energetische reiniging.

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over je energie verhogen?

Energie verhogen? Gebruik een paarse plaat.

Volgend artikel
5 manieren om in je eigen energiefrequentie te blijven
5 manieren om in je eigen energiefrequentie te blijven