Aan de slag met een intentie? Gebruik de magie van kaarsen

Aan de slag met een intentie? Gebruik de magie van kaarsen Aan de slag met een intentie? Gebruik de magie van kaarsen Aan de slag met een intentie? Gebruik de magie van kaarsen

Een brandende kaars lijkt de tijd te vertragen. De vlam staat fier overeind en wappert als je langsloopt, het kaarsvet vervormt langzaam.

Of een kaars nu twee, zes of vierentwintig uur brandt; kaarslicht verzacht je stemming en helpt je om te focussen. Mediteren met een brandende kaars stimuleert om wensen en intenties helder te formuleren en er gedurende de dag op gericht te zijn. Hoe zet je de magie van kaarsen in? Drie tips.

1 Kies de juiste kleur

Ga op zoek naar een kaars die past bij je wens of intentie. Let hierbij vooral op de kleur van de kaars. Die kun je uiteraard op gevoel kiezen, maar als je dat lastig vindt, maak dan gebruik van de vier elementen. Ga na of je wens een aarde-, water-, lucht- of vuurwens is. Aardewensen zijn materiële wensen, de kleuren groen en bruin passen hierbij. Waterwensen zijn emotiewensen, bijvoorbeeld: ik wil gelukkig zijn. Hierbij passen de kleuren wit en blauw. Bij luchtwensen moet je denken aan grote, fantasierijke dromen voor de toekomst, hierbij passen de kleuren paars en geel. Vuurwensen zijn passiewensen: ander werk of de liefde van je leven vinden. Bij dit soort wensen horen de kleuren rood en oranje.

2 Schrijf je intentie op de kaars

Als je een intentie of wens in gedachten hebt, schrijf die – of een eraan gerelateerde quote of spreuk – op de kaars. Dit kan met speciale lak of kaarsenpennen. Het idee hiervan is: de kaars helemaal in het teken van je wens te brengen. Andere manieren om dat te doen, zijn: edelstenen om de kaars heen leggen die qua werking met je wens te maken hebben, kruiden of bloemen plukken die er raakvlakken mee hebben. Ook als de voorwerpen die je verzamelt symbolisch niets met je wens te maken hebben, is het goed. Het gaat erom dat je bezig bent met je wens en daar je aandacht op richt. Daarin zit de magie.

3 Brand de kaars

Wanneer steek je de kaars aan? Dat kan op momenten van meditatie zijn, maar ook als je iets gaat doen dat betrekking heeft op je wens. Stel: je wilt een boek schrijven, steek de kaars dan aan op het moment dat je gaat schrijven. Kaarsenmagie werkt eigenlijk heel simpel: je brengt er focus mee aan. En dit kun je zo ver uitbouwen als je wilt met een altaar, kruiden en edelstenen, maar je kunt het ook heel klein houden. Ga na wat voor jou werkt.

Beeld: fotografie en styling door Jeroen van der Spek

Meer Happinez?

Kaars Swell
Kaars Swell
30,95 21,50
Kaars Dusk
Kaars Dusk
30,95 21,50
Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Zo werken de 7 chakra’s
Zo werken de 7 chakra’s