Zwarte Maan en Lilith in de astrologie: ontdek je schaduwkanten

Zwarte Maan en Lilith in de astrologie: ontdek je schaduwkanten Zwarte Maan en Lilith in de astrologie: ontdek je schaduwkanten Zwarte Maan en Lilith in de astrologie: ontdek je schaduwkanten

Lilith wordt in de astrologie ook wel de Zwarte Maan genoemd. Het sterrenbeeld waarin Lilith in jouw horoscoop staat, geeft je inzicht in de schaduwkanten van je persoonlijkheid. Ben jij benieuwd naar hoe dat bij jou zit? Dit is hoe je de positie van de Zwarte Maan/Lilith in je eigen horoscoop kunt berekenen en wat het over je zegt. 

Zwarte maan/Lilith berekenen

Om erachter te komen wat Liliths positie was op het moment dat jij werd geboren, zijn een aantal dingen nodig. Je moet hiervoor je geboortedatum, -tijd en -plaats weten. Vervolgens voer je die informatie hier in, in onze geboortehoroscoop-tool. Deze kan voor jou berekenen waar Lilith staat in je horoscoop. Zoek daarvoor naar het volgende symbool en bekijk in welk sterrenbeeld deze staat: zwarte maan lilith astrologie

Zwarte maan en Lilith

De Zwarte Maan wordt ook wel Lilith genoemd. Dat is niet voor niets, want deze ‘bijnaam’ is eigenlijk heel passend. Lilith is een mythologisch figuur. Zij zou de eerste vrouw van Adam zijn geweest. Adam behandelde Lilith echter als zijn mindere, waardoor Lilith na een tijdje besloot om te vluchten. Ze wilde zo ver mogelijk bij Adam (en de aarde) vandaan zijn, en dat is waarom het punt waarop de maan het verst van de aarde verwijderd is, (ook) Lilith heet. Lilith is dus geen planeet, maar een astronomisch punt.

Zoek dit punt op in je horoscoop om te ontdekken wat de schaduwkanten van jouw persoonlijkheid zijn. Dit zijn aspecten of neigingen van jou die je liever niet met anderen deelt. Je verstopt ze liever, omdat je het lastig vindt om te erkennen dat deze bij jou horen. Daarbij heeft de positie van de Zwarte Maan in jouw horoscoop ook een soort testelement in zich. Dit is wat deze positie over je zegt:

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Lees ook: dit zegt jouw Marsteken over je seksleven

Zwarte Maan/Lilith in Ram

Met deze plaatsing doe jij dingen graag op je eigen manier. Je vindt het lastig om compromissen te sluiten of wanneer een ander bepaalt over jouw lot. Autoriteit heb je het liefst alleen zelf. Indien dat niet het geval is, voel je de neiging tot verzet. Je treedt graag zelf op de voorgrond en bepaalt hoe zaken aangepakt worden. Helaas kan dat niet altijd. Lilith vraagt je om open te staan voor het zoeken van een middenweg. Je kunt niet oneindig in verzet blijven om je zin te krijgen; pick your battles. 

Zwarte Maan/Lilith in Stier

Met de Zwarte Maan in Stier ben je altijd op zoek naar zekerheid, voornamelijk in de vorm van geld. Je hebt een haast onstilbaar gevoel dat je niet genoeg zekerheid hebt. Daarom raak je in paniek als er een stukje zekerheid lijkt weg te vallen. Verandering vind je moeilijk en probeer je om die reden dan ook tegen te houden. Lilith leert je dat verandering onvermijdelijk is. Aan jou om je over te geven en de stroom te volgen.

Zwarte Maan/Lilith in Tweelingen

Met Lilith in Tweelingen ben je een ster in mooi weer spelen. Je laat niet graag zien hoe je je echt voelt. Liever zet je je vrolijke masker op. Dit kan zorgen voor een contrast tussen wie je echt bent en hoe je je echt voelt, tegenover wat je aan de buitenwereld laat zien. Anderen kunnen het idee krijgen je nooit echt te leren kennen. Probeer de mensen die het dichtst bij je staan wel toe te laten tot jouw binnenwereld.

Zwarte Maan/Lilith in Kreeft

Met de Zwarte Maan in het teken Kreeft, ligt de nadruk op het thema familie. Dat kan op allerlei manieren tot uiting komen. Van een jeugd die zijn sporen nalaat en je jouw hele leven met je meedraagt tot een aparte band met het moederschap. Het is belangrijk om je grenzen aan te geven tegenover jouw familieleden, zodat je je kunt losrukken van deze invloed wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Zwarte Maan/Lilith in Leeuw

Met Lilith in het teken Leeuw kun je de behoefte voelen om de aandacht continu naar jezelf te trekken. Je wil niets liever dan gezien worden. Onderliggend is de behoefte om gezien te worden, om leuk gevonden te worden. Je zoekt naar acceptatie en bevestiging bij anderen. Lilith wil je leren dat je deze goedkeuring alleen van jezelf nodig hebt. Dat maakt je een gelukkiger en leuker mens.

Zwarte Maan/Lilith in Maagd

Mensen met de Zwarte Maan in Maagd hebben een enorme behoefte aan controle. Je wil zelf de touwtjes in handen houden, en de zaken waar je je op richt moeten perfect verlopen. Emoties schuif je aan de kant; deze leiden alleen maar af van de doelen die je jezelf hebt opgelegd. Van de Zwarte Maan kun je leren dat perfectie niet bestaat. Geef jezelf af en toe wat rust en gun je emoties wat ruimte.

Zwarte Maan/Lilith in Weegschaal

Met Lilith in Weegschaal ben je het liefst altijd verbonden met anderen. Zonder een liefdesrelatie voel jij je incompleet, waardoor je geneigd kunt zijn om relaties aan te gaan met mensen die niet altijd een geschikte match blijken. Ook heb je moeite je echt open te stellen. Liliths les voor jou is om te leren om onafhankelijk te zijn. Zonder liefdesrelatie ben je ook goed en kun je ook een gelukkig, succesvol leven leiden.

Zwarte Maan/Lilith in Schorpioen

De Zwarte Maan in Schorpioen maakt van jou een onuitputtelijke onderzoeker. Je wil altijd, in iedere situatie, de onderste steen boven hebben. Je hebt een hekel aan oppervlakkigheid en je voelt je sterk aangetrokken tot taboe-onderwerpen of het occulte. Daarbij lijkt het alsof je almaar ups en downs te verwerken hebt, die je in sommige gevallen zelf opzoekt. De Zwarte Maan kan je leren om rust toe te staan in je leven. Het is ook oké om een ruzie niet uit te vechten of om een onderwerp niet tot op de bodem uit te zoeken.

Zwarte Maan/Lilith in Boogschutter

Met Lilith in Boogschutter ben je geneigd om altijd meer te willen. Je zoekt naar iets onbereikbaars. Of dat nu de liefde van je leven is, de reden van ons bestaan of meer materiële zaken; het lijkt of je nooit tevreden bent. Je kunt de neiging hebben om neer te kijken op mensen die wel tevreden zijn met simpele dingen. Mensen die leven zonder ambitieus plan en groter doel snap je ook niet goed. Jouw les van Lilith is om meer op die mensen te gaan lijken. Probeer dankbaar te zijn voor dat wat je al hebt, hoe gewoontjes of klein het ook mag aanvoelen.

Zwarte Maan/Lilith in Steenbok

Steenbok staat bekend als een ambitieus teken en dat wordt met de Zwarte Maan in Steenbok nog eens extra versterkt. Je wil er alles aan doen om jouw doelen te bereiken, zelfs als de omstandigheden soms niet ideaal zijn. Je hebt de neiging je dierbaren, je gezondheid, je emoties en alles wat met je privéleven te maken heeft opzij te zetten voor succes. De Zwarte Maan is er om je te leren dat succes, status en jouw droomcarrière niet de sleutel tot een gelukkig leven zijn.

Zwarte Maan/Lilith in Waterman

Met Lilith in Waterman heb je aanleg om rebels en tegendraads te zijn. Je trekt je weinig aan van regels en wil je altijd vrij voelen. Vrij om jezelf te zijn en om je eigen keuzes te maken. Dit kan de relaties met je dierbaren onder druk zetten, omdat je niet bereid bent om te zoeken naar een middenweg. Je voelt daarbij weinig voor een ‘gewoon’ leven. Jij focust je op de toekomst; verandering en innovatie kan jou niet snel genoeg gaan. Jouw les met Lilith in Waterman is om af en toe jouw behoefte aan vrijheid opzij te schuiven. Je kunt je ook vrij voelen in contact met anderen, daarvoor hoef je je tijd niet in je eentje door te brengen.

Zwarte Maan/Lilith in Vissen

Met de Zwarte Maan in Vissen kun je een enorme behoefte voelen om te ontsnappen aan de realiteit. Je wordt harder dan wie dan ook geraakt door moeilijke emoties van anderen, net als door nare gebeurtenissen in de wereld. Hierdoor voelt ‘de echte wereld’ soms als een vervelende plek waar je niet te lang wil verblijven. Daarom vlucht je in (ongezonde) hobby’s of gebruiken. Jouw les met Zwarte Maan in Vissen is om onderscheid te maken tussen problematiek van anderen en de dingen die jou wél echt aangaan.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Meer lezen over astrologie?

Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Juno in je geboortehoroscoop: dit zegt het over je ideale partner
Juno in je geboortehoroscoop: dit zegt het over je ideale partner