Venus is de planeet van de liefde – zo bereken je jouw plaatsing

Venus is de planeet van de liefde – zo bereken je jouw plaatsing Venus is de planeet van de liefde – zo bereken je jouw plaatsing Venus is de planeet van de liefde – zo bereken je jouw plaatsing

Venus is de godin van de liefde. Niet verwonderlijk dat ze ook wel de liefdesplaneet wordt genoemd. Het teken waarmee deze planeet in je horoscoop verbonden is, geeft jouw manier van liefhebben prijs.

Wanneer heb jij je voor het laatst mooi gemaakt, jezelf op en top vrouw gevoeld? Wanneer was je vol zelfvertrouwen over je vrouwelijke kwaliteiten, charmant, oogverblindend, zacht en aantrekkelijk? Kun je sterk zijn op een zachte manier? Dan ben je een dochter van de planeet Venus. De energie van Venus is aanwezig als ik-denken plaatsmaakt voor wij-denken. Als je op zoek gaat naar het beste voor iedereen, als je compromissen sluit. Deze energie is nodig om relaties aan te gaan, niet alleen met de allerliefste, maar ook met vrienden of familie. Venus is altijd op zoek naar dat wat mensen met elkaar gemeen hebben.

Venus kenmerken

Mythologie: Godin van de liefde
Energie: vrouwelijkheid, zachte kracht
Planeet van: jonge vrouwen, fotomodellen, kunstenaars, musici en kunstverzamelaars
Kracht: compromissen sluiten
Verwante sterrenbeelden: Stier en Weegschaal
Kleur: groen
Element: aarde

Schoonheid

Venus zoekt naar de schoonheid van de dingen. Naar mooie beelden en geluiden. Dit is de planeet van jonge vrouwen, fotomodellen, kunstenaars, musici en kunstverzamelaars. Ze heeft een materialistisch kantje. Daarom omringt ze zich graag met luxe dingen zoals juwelen, zijde, prachtige schoenen. Niet zozeer om te pronken, maar om ze te koesteren. Venus verstaat ook de kunst van het investeren. Je energie in iets stoppen en rustig afwachten hoe het groeit. Vanuit de positie die vrouwen traditioneel innamen is haar band met materiële zaken niet zo vreemd.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Vroeger was trouwen met een rijke man de enige manier voor vrouwen om vooruit te komen in het leven. Dus eerst de ring, dan de liefde. Daarom speelt Venus niet alleen een rol bij het smeden van een liefdesband, maar ook bij het sluiten van verstandshuwelijken. Haar energie is niet passief, er moest sprake zijn van gelijkwaardigheid en de uitwisseling van ‘rijkdommen’. Dat kan de vorm krijgen van ‘mijn schoonheid in ruil voor jouw rijkdom’, maar in zijn puurste vorm is dat mijn hart voor het jouwe.

Venus is goudeerlijk en rechtvaardig. Maar als ze het moeilijk heeft of boos is, kan ze erg mysterieus zijn. Ze vindt het niet ‘gepast’ om anderen lastig te vallen met haar emoties. Of ze is bang dat het conflict uit de hand loopt. Zo kan ze in relaties het punt bereiken dat ze teveel van de ander accepteert. Als het einde van een relatie is gekomen, lijdt ze als geen ander. Maar als de liefde weer opbloeit, is alles vergeten en wordt ze opnieuw geboren uit de zee, als de Venus van Botticelli.


Jouw plaatsing berekenen

Waar heb je behoefte aan in de liefde? Is dat orde, avontuur, veiligheid, uitdaging? Misschien ben je je sterk bewust van je behoeften en ga je toch steeds relaties aan die niet bij je passen. Hoe komt dat en hoe doorbreek je het? Bereken jouw liefdesstijl en maak gebruik van de energie van Venus.

Venus in Ram

Mensen met Venus in Ram gaan recht op hun doel af. Je weet wat je wilt in de liefde en schroomt niet om daar zonder omwegen op af te gaan. Omdat twijfel je op dit gebied vreemd is, kun je verbaasd opkijken als je partner terughoudend is. Creëer bewust voldoende ruimte voor de ander.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Venus in Stier

Met liefdesplaneet Venus in Stier weet je liefde als geen ander op waarde te schatten. Je bent toegewijd, trouw en vindt het belangrijk dat zowel jijzelf als je geliefde omgeven zijn door comfort. Venus in Stier zorgt ervoor dat je weet wat je wilt, maar – in tegenstelling tot Venus in Ram – doe je het rustig aan.

Venus in Tweelingen

Met liefdesplaneet Venus in Tweelingen heb je behoefte aan afwisseling. Je bent breed geïnteresseerd en altijd op zoek naar avontuur. In de liefde past een partner die je geestelijk stimuleert en veel vrijheid biedt het best in je overvolle, veelzijdige bestaan.

Venus in Kreeft

Geven én nemen; dat is de uitdaging voor degene met Venus in Kreeft die geneigd is vooral te geven. Rust en veiligheid zijn voor jou in de liefde heel belangrijk. Creëer dat eerst voor jezelf, dan ontstaat het vanzelf voor jou en de ander.

Venus in Leeuw

Met Venus in Leeuw wil je één ding: bewonderd worden. Alleen vergeet je daarbij wel eens dat jezelf bewonderen de meest krachtige vorm van bewondering is. Is de zelfliefde wederzijds? Tijd om op zoek te gaan naar de man of vrouw van je dromen om hem of haar grenzeloos te bewonderen.

Venus in Maagd

Grenzen kennen en aangeven is voor mensen met Venus in Maagd heel belangrijk. Wat heb je nodig in de liefde? Dat is de vraag waar je eerst een antwoord op moet vinden voordat je een relatie aan kunt gaan waarin vertrouwen, verlangen en gemak de boventoon voeren.

Venus in Weegschaal

Met Venus in Weegschaal is verliefd worden geen kunst. Jij opent je hart makkelijk en bent romanticus in hart en nieren. Door je inlevingsvermogen ben je makkelijk gecharmeerd door (de visie van) anderen. Probeer je eigen verlangens goed in ogenschouw te houden.

Venus in Schorpioen

Venus in Schorpioen? Jouw intuïtie is je grootste kracht. Jij weet wat je wilt en wat je moet doen waar het de liefde betreft. Laat je ratio je gevoel nooit overheersen. Ga recht op je doel af en houdt je gemoed en (voor)gevoelens scherp in te gaten.

Venus in Boogschutter

Voor iemand met liefdesplaneet Venus in Boogschutter is plezier een groot goed. Voorwaarde voor een stabiele liefdesrelatie is dat je het plezier in je eigen leven al gevonden hebt, zodat je de ander daarin met enthousiasme mee kunt nemen.

Venus in Steenbok

Laat de controle een beetje los met Venus in Steenbok. Je relatie is geen werk; zekerheid, prestaties en de liefde gaan meestal niet soepel samen. Ga op zoek naar iemand die jou ziet er waardeert. En voor wie uitdagingen en groei net zo belangrijk zijn als voor jou.

Venus in Waterman

Durf jij jezelf volledig te laten zien? Dan staat de deur naar liefde open. Met Venus in Waterman heb je een excentrieke kant die je geneigd bent te verstoppen, maar je trekt alleen een passende geliefde aan als je die kant schaamteloos tentoonspreidt.

Venus in Vissen

Jij bent verliefd op iedereen, Venus in Vissen. Je hebt een groot hart en verwondert je dagelijks over de hoeveelheid mooie en fijne mensen in je omgeving. Voor het aangaan van een relatie is voor jou één ding belangrijk: heb jezelf net zo lief als je de ander liefhebt.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over astrologie?

Doe hier de test om erachter te komen welke planeet jouw gids is.

Volgend artikel
Chiron helpt je wonden te helen – zo bereken je jouw plaatsing
Chiron helpt je wonden te helen – zo bereken je jouw plaatsing