Alsjeblieft, dit is jouw gratis vision board

Maak een visionboard voor jouw verlangens

Een van de mooiste vragen die je jezelf kunt stellen is: waar verlang ik naar? Deze vraag is de basis van jouw visionboard. Een visionboard kan helpen om je (zelf)vertrouwen te versterken, door in één opslag je verlangens, doelen en dromen voor ogen te hebben

Waar verlang jij naar?

Voordat je aan je visionboard gaat werken, kan het helpen om een intentie te zetten. Dit is een verlangen, een staat van zijn die intern gemotiveerd is. Een intentie is gericht op hoe je je wilt voelen (niet op wat je wilt doen). Bijvoorbeeld: ‘Ik wil kalmte en rust in mijn hoofd creëren.’ Intenties helpen je om je gedachten en acties te sturen. Ook kunnen intenties je helpen om bepaalde doelen te bereiken, doordat je met actieve aandacht op datgene wat je wilt bereiken focust.

Oefening: zet een intentie

Je gaat nu aan de slag met het zetten van een intentie. Intenties hebben een positieve toon; benader ze dan ook zo positief mogelijk. Wil je minder piekeren? Dan kan je intentie zijn: ik wil vertrouwen hebben in de toekomst.

  1. Neem de tijd om rustig na te denken over de vraag wat jij belangrijk vindt in het leven. Hoe wil je je voelen en wat maakt je gelukkig? Wie en waar wil je op de lange termijn graag zijn? Schrijf alles wat er in je opkomt op, wees vooral niet selectief.
  2. Maak op basis van de brainstorm uit stap 1 een lijstje met maximaal vijf intenties die nu het belangrijkst voor je zijn en waar je aan wilt werken. Voor nog meer focus kun je een aantal intenties binnen hetzelfde thema kiezen, zoals zelfliefde, gezondheid of werkgeluk.

Hoe zet je een intentie in om te bereiken waar je naar verlangt?

Je hebt zojuist geoefend met het zetten van een intentie. Nu ga je ontdekken hoe je dit verlangen, deze intentie, kunt visualiseren. Het maken van een visionboard helpt je te visualiseren. Met behulp van jouw inbeeldingsvermogen leid je je brein in positieve zin om de tuin. Je visualiseert dat jouw verlangen al waarheid is, en je hersenen zullen de inbeelding ervaren als de realiteit. Je zult merken dat je vertrouwen in de toekomst versterkt wordt, doordat je in één oogopslag je wensen en verlangens voor je ziet. Wanneer het voelt alsof er even ruis op de lijn is tussen jou en het universum, bekijk jouw board dan opnieuw en je zult weer vertrouwen voelen.

5 stappen tot jouw visionboard


Stap 1: verzamel materiaal om mee te werken. 
Een stevig plakbord, een schaar, lijm of maskingtape, kaarten, tijdschriften, plaatjes, citaten, pennen en potloden. Denk aan dingen waar je vrolijk van wordt, dingen die je wilt doen, vaardigheden die je wilt leren of plekken die je wilt bezoeken.

Stap 2: stem af op wat je gaat doen. Zorg voor een aangename omgeving: prettig licht, een kop thee, fijne muziek. Sluit je ogen en adem drie keer op een rustig en natuurlijk tempo diep in en uit. Laat je handen over je materiaal gaan en werk zonder haast en met aandacht. Laat niet alleen je ogen, maar ook je intuïtie mee zoeken.

Stap 3: wees specifiek. Hoe gedetailleerder, hoe beter. Hoe ziet ‘rust’ er voor jou uit – is dat een strand, een bos of juist het uitzicht over een grote stad? Je kan ook een foto van jezelf op een gelukkig moment in je board verwerken. Neem alle tijd die je nodig hebt om woorden en beelden te zoeken die bij jou passen.

Stap 4: plak het mooiste, best passende materiaal op je gedownloade template. Geef daarna jouw visionboard een plek in je huis.

Stap 5: reflecteer regelmatig op wat je gemaakt hebt. Geef je aandacht aan wat je gevisualiseerd hebt? Hoe zou je je wensen en verlangens kunnen manifesteren? Komen ze al dichterbij, heb je elementen ervan gaandeweg kunnen realiseren?

Namasté,

Team Happinez

Wil je je verlangens werkelijkheid laten worden?

Dat is mogelijk door bewust te manifesteren. Hoe je dat doet, leer je in onze online training Manifesteren aan de hand van fijne oefeningen en een handig 5-stappenplan. Te beginnen met voelen waar je behoefte aan hebt en ontdekken wat je tegenhoudt tot je openstellen voor het nieuwe, leren ontvangen, durven loslaten én vertrouwen op het universum. Hoe je dat doet, leer je in onze nieuwe online training Manifesteren aan de hand van fijne oefeningen en een handig 5-stappenplan. Te beginnen met voelen waar je behoefte aan hebt en ontdekken wat je tegenhoudt tot je openstellen voor het nieuwe, leren ontvangen, durven loslaten én vertrouwen op het universum.

Wat je krijgt:

  • 7 lessen over de basis van manifesteren
  • Gratis download: Manifesteren in 5 stappen
  • Praktische schrijf- en ademhalingsoefeningen
  • Ritueel om te manifesteren
  • Diverse video’s, waaronder ‘de 12 wetten van het universum’

Gun jezelf deze mooie training voor persoonlijke groei en verdieping.