De nieuwe maan van 8 april 2024 komt gepaard met een totale zonsverduistering

De nieuwe maan van 8 april 2024 komt gepaard met een totale zonsverduistering De nieuwe maan van 8 april 2024 komt gepaard met een totale zonsverduistering De nieuwe maan van 8 april 2024 komt gepaard met een totale zonsverduistering

Op 8 april 2024 is het nieuwe maan. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Hiervoor is iedere nieuwe maan uiterst geschikt, maar de nieuwe maan kent ook elke maand weer andere thema’s, afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maan staat. Deze nieuwe maan staat in het teken Ram en is erg bijzonder, want hij komt gepaard met een totale zonsverduistering. Dit is wat dat voor jou betekent.

Nieuwe maan april 2024

De nieuwe maan op 8 april staat in het teken Ram. Dit legt de nadruk op typische Ram-thema’s als passie, daadkracht en creativiteit. Dit geeft je de juiste dosis moed om keuzes te maken die écht bij jou passen. Je bent niet langer bezig met wat anderen van je verwachten, maar volgt puur en alleen je eigen hart. Je treedt op als leider van je eigen leven, hoe spannend je dat misschien ook vindt.

Dat heeft ook een andere kant om je bewust van te zijn. Soms kan de Ram-energie ervoor zorgen dat je te daadkrachtig wordt. Je kunt doorslaan in boosheid, egoïsme en impulsiviteit. Probeer aan te voelen waar jij behoefte aan hebt. Is dat meer van die Ram-energie of kan het wel een beetje minder? En op welke vlakken geldt dat dan?

Ondertussen staat Chiron, ook wel ‘de gewonde heler’ genoemd, vlak naast de nieuwe maan (conjunct). Dit zorgt ervoor dat er onverwerkte emoties naar boven kunnen komen. Pijn waarvan je dacht dat je deze diep had weggestopt, komt op onverwachte wijze weer bovendrijven. Dit kan ervoor zorgen dat je plots intens verdrietig wordt. Probeer deze gevoelens niet nogmaals weg te stoppen, maar kijk welke les erin verscholen zit voor jou. Dit is het moment om de pijn te transformeren en een plek te geven.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Totale zonsverduistering

Gedurende de nieuwe maan in Ram krijgen we ook te maken met een totale zonsverduistering. Een totale zonsverduistering is een zeldzaam verschijnsel. Een zonsverduistering staat er, net als een maansverduistering, om bekend plotselinge veranderingen met zich mee te kunnen brengen. Deze kunnen zich voordoen in de vorm van kansen, maar af en toe lijken ze meer op obstakels. Deze veranderingen kunnen je leven even flink op zijn kop zetten, maar zorgen er uiteindelijk wel voor dat je de juiste richting op wordt gestuurd.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Het eclips seizoen is in volle gang (en dit betekent het voor jou)
Het eclips seizoen is in volle gang (en dit betekent het voor jou)