De nieuwe maan en zonsverduistering van 14 oktober 2023: dit moet je erover weten

De nieuwe maan en zonsverduistering van 14 oktober 2023: dit moet je erover weten De nieuwe maan en zonsverduistering van 14 oktober 2023: dit moet je erover weten De nieuwe maan en zonsverduistering van 14 oktober 2023: dit moet je erover weten

Op 14 oktober om 19:54 uur is het nieuwe maan in Weegschaal. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Daarbij is deze nieuwe maan extra bijzonder, want hij komt gepaard met een zonsverduistering.

Nieuwe maan oktober 2023

Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Dit is het moment om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je dat gaat realiseren. Hiervoor is iedere nieuwe maan uiterst geschikt, maar de nieuwe maan kent ook elke maand weer andere thema’s, afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maan staat. Op 14 oktober staat de nieuwe maan in het teken Weegschaal. Dit is wat het voor jou betekent.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

De invloed van het teken Weegschaal

Het teken Weegschaal is dol op harmonie, vrede en schoonheid. Ook verbinding en liefde zijn van grote waarde voor de Weegschaal. Dit teken is altijd op zoek naar balans, in alles wat hij of zij doet. Je zult merken dat de focus tijdens de nieuwe maan vooral ligt op je relaties. Hoe gaat het daarmee? Kun jij een prettige balans vinden tussen wat jij wil en wat je dierbaren van je verwachten?

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Houd er rekening mee dat je door de aanwezige invloed van het teken Weegschaal geneigd bent om eerder voor de ander te kiezen dan voor jezelf. De Weegschaal vindt het moeilijk om anderen teleur te stellen. Zelfs het aangeven van je eigen grenzen tegenover de ander kan voelen als iets onmogelijks. Wees je ervan bewust dat er pas een goede balans kan ontstaan als je ook af en toe voor jezelf kiest.

Zonsverduistering

Gedurende de nieuwe maan in Weegschaal krijgen we ook te maken met een gedeeltelijke zonsverduistering. Een zonsverduistering is op astrologisch vlak een bijzondere gebeurtenis. Waar een nieuwe maan gewoonlijk staat voor een nieuw begin en de aanwezigheid van nieuwe energie, is de kans op onverwachte wendingen rondom een zonsverduistering groter. Er kunnen verrassingen op je pad komen die in eerste instantie misschien niet op je planning stonden. Je doet er echter goed aan om te vertrouwen op wat je overkomt en waar dit je uiteindelijk zal brengen.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Weegschaal
Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Weegschaal