Terug naar overzicht

Deze innerlijke strijd ga je winnen in 2020 Steenbok

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Deze innerlijke strijd ga je winnen in 2020 Steenbok

Je bent enorm krachtig Steenbok. Je ziet misschien niet altijd het lichtpuntje in de duisternis, maar die zon, die gaat absoluut schijnen. 

You can do it!

Als de klok twaalf keer slaat, staat je strenge meester Saturnus samen met powerhouse Pluto in het teken Steenbok. Jouw teken dus. Daar staan ze wat geïsoleerd, alsof ze samen iets uit te vechten hebben, een gevecht waar niemand zich mee mag bemoeien. Dat zou je kunnen zien als het symbool van iets dat zich in 2020 in jouw leven afspeelt en vooral in jezelf. Een innerlijke strijd waar niemand je bij kan helpen, waar je helemaal alleen voor staat. Misschien zijn er momenten waarop je denkt dat je deze strijd zult verliezen. Momenten waarop de destructieve kant van Pluto de overhand heeft. Maar niets kan het winnen van de veerkracht en het doorzettingsvermogen van Saturnus. Als jij die bron in jezelf aanboort, dan kom je herboren uit deze innerlijke strijd. 

Bezin, reflecteer, laat los

Saturnus en Pluto voeren hun strijd in het vierde huis, dat is het huis dat de emotionele basis vertegenwoordigt. Soms ook letterlijk je ‘thuis’. Misschien denk je dat een lastige situatie thuis of in de familie jou overkomt en dat je het slachtoffer bent. Maar dat zou een vergissing zijn. Probeer te begrijpen dat bepaalde aspecten in de buitenwereld een spiegel zijn van jouw binnenwereld. Dat is de sleutel om deze strijd definitief achter je te laten.

Meer lezen over je sterrenbeeld, Steenbok?

Door anderen gelezen