3 fijne intenties voor het nieuwe jaar

3 fijne intenties voor het nieuwe jaar 3 fijne intenties voor het nieuwe jaar 3 fijne intenties voor het nieuwe jaar

Meer bewegen, minder snoepen, vaker naar een spa. We kennen ze allemaal: de goede voornemens voor een nieuw jaar. Jij hebt ze ook vast, maar fijner is het om intenties te zetten. Hiermee focus je niet op wat je wilt doen, maar hoe je je wilt voelen.

Intenties helpen om je gedachten en acties te sturen. Ook kunnen ze je helpen om bepaalde doelen te bereiken, doordat je met actieve aandacht op datgene wat je wilt bereiken focust. Een intentie werkt door je interne aandacht naar een bepaald gebied te sturen zodat je daar proactief aan werkt.

Positief én persoonlijk

Fijn aan een intentie is dat ze altijd een positieve toon hebben én persoonlijk zijn. Want als iets voor jou belangrijk is, ben je veel gemotiveerder om er elke dag mee bezig te zijn. Voor nog meer focus kun je een aantal intenties binnen hetzelfde thema kiezen. Bijvoorbeeld zelfliefde, een mooi thema om in 2022 mee aan de slag te gaan. Laat je inspireren door deze 3 intenties.

1. Ik wil goed voor mezelf zorgen

2. Ik wil kalmte en rust in mijn hoofd creëren

3. Ik wil me prettig voelen in mijn eigen lichaam

Koppel een doel aan je intenties

Om intenties waar te maken, is het goed om er doelen aan te koppelen. Bovenstaande gaan allemaal over zelfliefde. Een mooi doel hierbij is om jezelf regelmatig volledige aandacht voor je lichaam en geest te gunnen. En waar kun je dat beter dan in een spa?

Foto: Baden Baden/DZT/Günter Standle

Gun jezelf een retraite naar een Duits kuuroord

Of nog beter: gun jezelf een retraite naar een van de vele heilzame kuuroorden in Duitsland. Je vindt er talloze minerale en thermale bronnen waar je je (opnieuw) kunt verbinden met de natuur. Voor de diverse therapieën worden natuurlijke elementen als modder, zout, zwavel en kruiden gebruikt. Na een bezoek voel je je weer helemaal geaard.

Van een bezoek aan een traditioneel kuuroord laad je ook helemaal op, omdat je echt even afstand kunt doen van je dagelijkse beslommeringen. Hierdoor creëer je kalmte en rust in je hoofd. Je ervaart meer ruimte om na te denken. Daarbij lukt het je vaak na zo’n bezoek ook om dichterbij je innerlijke stem te komen.

Niet alleen is een spa-bezoek een rijkdom voor je geest, ook voor je lichaam. De warmte van bijvoorbeeld een sauna is een weldaad voor je lijf en zorgt voor een betere doorbloeding in het lichaam, waardoor je huid meer ontspant. En door te zweten, raak je afvalstoffen kwijt. Ook kunnen spieren en gewrichten ontspannen en herstellen van de warmte. Je voelt je hierna vaak weer als herboren. Laat je ook vooral inspireren door de gezonde en holistische filosofie van Sebastian Kneipp.

Ook een wellness-break in Duitsland ervaren? Plan je bezoek op germany.travel

Credits: Wiesbaden Congress & Marketing GmbH Adobe Stock / Fouad Vollmer Werbeagentur 

Voor een liefdevol 2022

Maak een mooi lijstje met jouw intenties voor 2022 en plaats die op een plek waar je het regelmatig tegenkomt. Bijvoorbeeld op de spiegel in de badkamer, op de koelkast of op je nachtkastje. Om jezelf te herinneren aan je intenties voor een liefdevol 2022.  

3 fijne spa’s, net over de grens

Meteen aan de slag met je intenties? Deze fijne Duitse spa’s liggen op maximaal vier uur rijden van de Nederlandse grens. Vlakbij deze kuuroorden zijn er ook veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Ook zijn deze spa’s gelegen in gebieden waar lucht en klimaat gunstig zijn voor de gezondheid. Fijn, want diep ademhalen in zuivere lucht is bijzonder helend en ook een mooi doel voor 2022.

  1. Bad Zwischenahn. In het prachtige Nedersaksen in het noordwesten van Duitsland vind je dit kuuroord van bijna 100 jaar oud. Alleen al van de prachtige ligging aan het meer raak je meer dan ontspannen, maar ook de befaamde behandelingen met veen zijn hier populair.
  2. Bad Sobernheim. Dit kuuroord ligt midden in Rijnland-Palts te midden van wijngaarden, bossen en weilanden. Jammer genoeg moet je de lokale wijn even laten staan, want in Bad Sobernheim gebruiken ze therapeutisch vasten om je gezondheid een oppepper te geven. Burn-out na een lange lockdown en thuiswerken? De Felke-kuur gebruikt de elementen licht, lucht, water en klei om je mentale balans te herstellen.
  3. Bad Marienberg in Rijnland Palts is sinds 1967 een van ruim 50 officieel erkende “Kneipp-kuuroorden” die Duitsland rijk is. Uiteraard vind je hier alle mogelijke Kneipp-therapieën, maar je kunt hier ook prima relaxen in het uitgebreide sauna-complex met verschillende opgietingen of tijdens een heerlijke massage.
Volgend artikel
Onrustige periode? Deze kruiden werken kalmerend  
Onrustige periode? Deze kruiden werken kalmerend