Dode Zee mineralen: waarom ook jouw huid hier baat bij heeft

Dode Zee mineralen: waarom ook jouw huid hier baat bij heeft Dode Zee mineralen: waarom ook jouw huid hier baat bij heeft Dode Zee mineralen: waarom ook jouw huid hier baat bij heeft

Eerst jezelf insmeren met een dikke laag modder en je daarna schoonspoelen in water waarop je blijft drijven. Er is maar een plek waar je dit ritueel kunt beleven: aan de oevers van de Dode Zee. Het water en de modder bevatten heilzame mineralen die een positief effect hebben op lichaam, geest én huid. Gelukkig kun je dat als ‘thuisblijver’ ook ervaren.

De Dode Zee ligt ingesloten tussen Israël en Jordanië. Meer dan een miljoen jaar geleden was het water verbonden met de oceaan, maar door geologische veranderingen raakte de zee ingesloten in de Jordaanvallei waardoor het een meer is geworden. Het water bevat een hoge concentratie zout. In vergelijking met de Noordzee wel tien keer zoveel. Dit komt doordat het meeste water dat er instroomt meteen verdampt door het warme, droge klimaat.

Heilzame mineralen

Niet alleen de hoge concentratie zout maakt van de Dode Zee een unieke bron, ook de hoeveelheid heilzame mineralen die er aanwezig zijn. Het zijn de stoffen die je lichaam echt nodig heeft om te functioneren. Niet voor niets trekken er dan ook al eeuwenlang mensen – met of zonder aandoeningen – naar deze magische plaats om hun gezondheid een boost te geven. De mineralen helpen de huid zuiveren, stimuleren de doorbloeding en verlichten pijn. Daarbij heeft elk mineraal zijn eigen kracht voor je huid.

Magnesium
Magnesium is een van de bekendste mineralen. Je kunt het niet alleen eten (vooral via groene bladgroenten, vis, noten en bonen), maar ook smeren voor een mooiere huid. Zo beschermt magnesium tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling. Dit helpt huidveroudering tegen te gaan. Ook bevordert magnesium de reiniging van je huid en helpt het bij herstel van de pH-waarde en een droge huid.

Calcium
Nog zo’n power mineraal voor je huid is calcium. Het bevordert de groei en het herstel van de huid, houdt vocht vast en herstelt de productie van talg. Heb je een droge, jeukende huid? Dit kan duiden op een calciumtekort. Calcium vind je onder andere in boerenkool, sesamzaadjes, noten en groene bladgroenten.

Natrium
Natrium helpt bij het reinigen en exfoliëren van de huid en geeft verlichting aan pijnlijke spieren. Ook verhoogt het de capaciteit van je huid om vocht vast te houden. Hierdoor droogt de huid niet uit.

Kalium
Het mineraal kalium regelt de vochtbalans in je cellen. Het houdt de huid gehydrateerd, ondersteunt de celvernieuwing en brengt de pH-waarde in balans. Kalium zit onder andere in aardappelen, witte bonen, dadels, bananen en spinazie.

Zink
Zink ondersteunt bij het de aanmaak van collageen. Omdat het ook een antioxidant is, beschermt het de huid tegen vrije radicalen. Je huid voeden met zink? Het zit onder andere in noten, zaden en eieren. Goed te weten: bij zinktekort heb je meer kans op een onrustige huid.

Broom
Ook bromide is belangrijk voor onze gezondheid. Het zou huidziektes herstellen en verlichten, bestrijdt stijfheid en werkt spierontspannend.

Extra fijn voor de gevoelige huid

Omdat je lichaam mineralen niet zelf aanmaakt, moet je ervoor zorgen dat je ze via voeding óf je huid binnenkrijgt. Extra fijn: de ZARQA Face lijn bevat mineralen uit de Dode Zee. Deze mineralen heeft je huid echt nodig. Zo helpen de mineralen het verstoorde evenwicht bij diverse huidproblemen te herstellen en de huid weer in gezonde balans te brengen. Dat komt door deze eigenschappen:

  • Het regeneratievermogen: Dode Zee mineralen hebben een sterk vermogen om de genezingsprocessen van de huid te stimuleren, belangrijk bij beschadigingen ontstaan door huidproblemen, bijvoorbeeld acné.
  • Het vermogen om vocht vast te houden en aan te trekken: zo wordt door deze mineralen het vochtgehalte van een droge huid weer in balans gebracht, maar worden ook ongewenste vochtophopingen in de huid verwijderd.
  • De kracht om het afschilferen van de huid te stimuleren: dit is belangrijk bij de behandeling van chronische huidproblemen.

Ook ZARQA proberen?

De ZARQA-producten zijn vegan, bevatten geen parfum en onnodige toevoegingen, zijn hypoallergeen en dermatologisch getest. Bovendien zitten er geen ingrediënten in die de huid of de planeet onnodig belasten. ZARQA is dus niet alleen lief en eerlijk voor jouw huid, maar ook voor de planeet. De producten zijn nu ook te koop bij Etos.

Volgend artikel
Eten vanuit je intuïtie? Zo doe je het
Eten vanuit je intuïtie? Zo doe je het