Terug naar overzicht

5 x inspirerende blogs

Categorie
5 x inspirerende blogs

Bloggen blijft populair, zeker voor wie de 140 tekens van een tweet niet genoeg vindt om een gevoel te uiten, een mening te geven of een sfeer te beschrijven. Het Hart zet vijf interessante én inspirerende blogs in het zonnetje.

1. Trash is for tossers

Trash is for tossers’, is het kernachtige standpunt van Lauren Singer uit New York. Op het gelijknamige blog beschrijft ze op meeslepende wijze haar ontdekkingsreis richting een afvalvrij bestaan. De toon is enthousiast en de inhoud altijd bruik- en toepasbaar: als lezer wil je die bamboe tandenborstel meteen gaan kopen!

2. Zenhabits

Grijze tekst in een klassiek font. Een papierwitte achtergrond. Eén post tegelijk in beeld. Bij LeoBabauta’s blog ‘Zen Habits’ mag niets afleiden van de inhoud. Hij biedt bescheiden levenslessen, die even provocerend zijn als praktisch. Krijg jij de essentie van het leven graag geserveerd met een minimum aan vaagheid en wijsneuzerij, kijk dan een keertje op

3. Het bijbelblog

Als je denkt dat theologen de Bijbel helemaal letterlijk nemen, is deze blog van bijbelwetenschappers even schrikken.In deze blog bespreken zij diverse basisvragen op hun vakgebied, waarbij nogal wat aannames en mythen sneuvelen. Was Jezusgetrouwd? Is er leven na de dood? Hoe lang duurden de zeven scheppingsdagen? Deze en andere vragen worden op een ook voor buitenstaanders begrijpelijke manier beantwoord. Mocht je zelf een vraag hebben: de bijbelbloggers beantwoorden hem graag.

4. Het blije blog

‘Goed eten resulteert in een goed humeur,’ zegt foodblogger Peter Timmer. Daarom presenteert hij op zijn suiker-, zout- en vetarme gerechten met een lach op Healthy Food Happy Faces. Alle gerechten zijn eenvoudig en snel te bereiden en natuurlijk hartstikke lekker. ‘Als je goed bent voor de buitenkant van je lichaam, wees dan ook lief voor de binnenkant,’ adviseert Peter. Met gerechten als Afrikaanse pindasoep, worteltaart, bananenbrood en andijviesalade met appel moet dat geen probleem zijn.

5. De Groene Meisjes

De Groene Meisjes maken je graag deelgenoot van hun leven van veganistisch eten, biologische producten, vintage kleding en meubels van de kringloop. Maar het moet wel een beetje luchtig blijven, benadrukken Jamie (24) en Merel (28) De Groene Meisjes: ‘Wij zijn geen donkergroene meisjes. We zouden onszelf eerder mintgroen noemen.’ En dat betekent een nadruk op wat er anders kan, in plaats van op ‘wat er allemaal niet mag’.

Door anderen gelezen