Terug naar overzicht

De zeven leukste illustratoren en papierkunstenaars van Instagram

Categorie
De zeven leukste illustratoren en papierkunstenaars van Instagram

Bloemen die je doen denken aan een warme zomeravond in mei, taartjes die je bijna door het papier heen kunt ruiken of een portret van jezelf en je partner in miniatuur: op Instagram vind je de leukste papierkunstenaars en illustratoren die er hun mooiste werk laten zien.

Dit zijn zeven papier- en penkunstenaars die je moet volgen:

Wie? Bodil Jane

Instagramnaam: @bodiljane
Deze jonge illustrator komt uit Nederland maar maakt haar frisse, kleurrijke tekeningen op een woonboot in Sausalito, Californië. Ze heeft een voorliefde voor het vastleggen van schelpen, vissen, bomen en mode, maar tekent ook af en toe haar verzameling fruitstickers die ze vanaf 1998 in een boekje plakt.

Wie? Agata Wierzbicka

Instagramnaam: @agata_wierzbicka
Illustrator Agata kan als geen ander tropische planten tekenen. Ze pent met een enorme precisie en haar stijl is herkenbaar aan de grijze achtergronden, die ze vaak gedeeltelijk leeg laat.

Wie? Mia Charro

Instagramnaam: @miacharro
Vrolijke blaadjes, bloemengezichtjes, bloemenkransen en zelfs yogabroeken vol bloemen: bijna in elke tekening van Mia’s hand kun je haar voorliefde voor natuur en bloeiende bloemen herkennen.

Wie? Emma Block

Instagramnaam: @emmablockillustration
De Londense Emma is groot fan van taartjes, blije gezichten, mooie meisjes, ijsjes en bloemenpatronen. Ze houdt zelfs haar citytrips bij aan de hand van kleine doodles, allemaal in dezelfde pastellerige aquarellen.

Wie? Sandra Apperloo

Instagramnaam: @artisticmoods
Droomwerelden vol dieren en sprookjesfiguren, abstracte gezichten en uit papier geknipte vormen: Sandra neemt je mee in haar eigen droom- en fantasiewereld en die blijkt mateloos te blijven boeien. Ze plaatst haar experimenten op Instagram met de tag #sandraapperloo. Op haar blog Artistic Moods organiseert ze regelmatig winacties en deelt ze werk van collega’s die haar inspireren.

Wie? Brittani Rose

Instagramnaam: @brittanirosepaper
Wil je een origineel portret van jezelf, je partner of je huisdier? Brittani Rose beeldt je af met meerdere laagjes papier. Met een pincet, een mesje en een schaar plakt ze meerdere laagjes op elkaar, tot een klein miniatuur poppetje is ontstaan.

Wie? Sara Combs

Instagramnaam: @saracombs
Onze favoriete yogaprint van het moment komt van de hand van Sarah Combs. Op het moment tekent ze 100 dagen lang elke dag een cactus. Om haar heen genoeg inspiratie: ze woont midden in de woestijn van Los Angelos. Haar werk volg je via #100daysofpatterns

Beeld van @saracomb via designcomb.com

Door anderen gelezen