Terug naar overzicht

Groene vingers op Instagram

Categorie
Fotografie
Tekst door Dorien Vrieling
Groene vingers op Instagram

Velden vol bloemen, weelderige boeketten en kamers vol bijzondere planten: Instagram is de plek bij uitstek om je te vergapen aan het mooiste groen.

Van floral artists tot stilisten en professionele kwekers, ze geven je een inkijkje in hun groene wereld.

erin

Erin Benzakein

Er gaat een wereld voor je open als je de foto’s van Erin Benzakein @floretflower bekijkt: zoveel soorten dahlia’s, in zoveel kleuren! Erin is niet alleen bloemenkweker, maar ook fotograaf, en dat zie je: ze weet de kleuren van haar bloemen prachtig vast te leggen. Bekijk ook eens haar site floretflowers.com, waar de foto’s zeker zo mooi zijn.

wildernis

Mila en Emma van Wildernis

Of je nu beschikt over een grote tuin of het moet doen met een piepklein balkonnetje, voor groen is altijd plek. De missie van Mila en Emma van Wildernis @Wildernisamsterdam is om te laten zien hoeveel er mogelijk is met planten. Hun Instagram-account geeft een fijn kijkje in hun groene oase.

1

Justina Blakeney

Als je wooninspiratie op wilt doen en wel houdt van een flinke dosis kleur en prints, moet je bij Justina Blakeney @justinablakeney zijn. Designer Justina is niet alleen gek op bloemen en planten, maar ook op kleur en patronen. Op haar foto’s zie je een vrolijke chaos van bloemen, kaktussen, bijzondere prints en eigen kunst.

lili

Lili Cuzor

Bloemen zijn overal. Voor floral artist Lili Cuzor @tigrelili is het een uitdaging om de mooiste wilde bloemen te spotten. Lili laat zien hoeveel schoonheid er kan zitten in een ‘gewone’ bloem langs de kant van de weg, en maakt unieke boeketten van de bloemen die ze vindt. Haar stijl is wild, natuurlijk en een beetje kunstzinnig.

emma

Emma McPherson

Als je de tijd neemt om te kijken, zie je vaak ineens zoveel meer. Zo is het ook bij planten. Emma McPherson van @the_plantroom brengt haar planten afzonderlijk en van dichtbij in beeld, en op haar verstilde foto’s valt je ineens op hoe bijzonder de vorm en textuur van al die blaadjes eigenlijk is.

Bewaren

Door anderen gelezen