Geluk geef je door, goed doel van de Happinez webshop.

Goed doel Happinez webshop

Goed doel Happinez webshop

Geluk geef je door. Daarom schenken wij 10% van de opbrengst van de Happinez webshop aan een wisselend goed doel. Het gaat altijd om projecten die de wereld een beetje mooier maken.

Het goede doel waar wij de komende weken aan doneren is Stichting Vlinderkind die zich inzet voor onderzoek naar de zeldzame ziekte Epidermolysis Bullosa (EB). Een zeldzame, erfelijke huidziekte waarbij de verschillende lagen van de huid niet goed aan elkaar gehecht zijn. De wrijving tussen die lagen zorgt voor blaren, pijn en jeuk.

Bij ieder kind – er zijn in Nederland ongeveer 730 patiënten – uit EB zich op een andere manier. Er zijn ook vormen die levensbedreigend zijn – sommige baby’s worden maar een paar maanden oud. Hoe kan het dat de ziekte bij ieder kind zo anders ontwikkelt, en is het mogelijk om de huid te repareren? Daar doet het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) onder zoek naar. Het wordt niet gefinancierd door de overheid omdat de ziekte zo zeldzaam is. Daarom zamelt stichting Vlinderkind er geld voor in.

Bekijk hier alle producten van de Happinez webshop.