Goed doel Happinez webshop

Goed doel Happinez webshop

Geluk geef je door. Daarom gaat tien procent van het resultaat van de Happinez Webshop in het huidige nummer van Happinez naar kinderen in Zuidoost India.

Soms is een kind ontzettend getalenteerd, maar heeft het de pech dat er in zijn of haar omgeving weinig ruimte is voor dat talent. Neem bijvoorbeeld de kinderen waar stichting RRDF zich in Zuidoost India voor inzet. Aan bijna tweehonderd van hen kan RRDF basaal onderwijs bieden, maar voor sommigen wil de stichting graag wat meer doen. Omdat ze duidelijk goed zijn in leren, maar helaas de pech hebben om in armoede op te groeien.

Perspectief voor talent

Voor die ‘slimste armste kinderen’, zoals voorzitter Coen Visser van RRDF ze noemt, is er een speciaal programma. Binnen dat programma kunnen kinderen na de ‘bridge school’, een schooltje in de slum, naar een private school en daar nog 5 tot 7 jaar doorleren. Dat biedt deze kinderen veel meer perspectief voor de toekomst. Daarom steunt Happinez het scholingsproject.

Opkrabbelen na de pandemie

Al jaren richt RRDF – Rural Relief & Development Foundation – zich op kinderen in Zuidoost India. Preciezer: in en rond de stad Chilakaluripet. Niet alleen via scholing, maar ook door te zorgen voor warme maaltijden en medische zorg voor honderden kinderen. De coronaperiode was in veel opzichten een domper, vertelt Coen Visser. ‘De scholen gingen dicht, er zijn daar stevige lockdowns geweest. We moesten ons in die noodfase richten op dat wat het belangrijkste was: voeding. Veel volwassenen konden niet werken, waardoor ook zij soms geen geld meer hadden voor maaltijden. We hebben ons dus voor een belangrijk deel gericht op het voeden van de mensen daar.’

Alles voor de toekomst

Gelukkig zijn de lockdowns voorbij, mochten de scholen weer open en kunnen volwassenen langzaam weer aan het werk. RRDF geeft microkredieten uit waarmee ouders een klein bedrijfje kunnen beginnen. ‘De een gaat met een riksja personen vervoeren, de ander goederen, weer een derde gaat manden maken of kippen verkopen.’ Alles om zelf een gezond inkomen te kunnen genereren én zo de kinderen een betere toekomst te kunnen geven – want uiteindelijk draait alles om hen.

Meer weten?

Neem ook een kijkje op de website van Rural Relief & Development Foundation.

Tekst: Dorien Vrieling