Je dromen waarmaken? Deze ’tools’ helpen je erbij

Je dromen waarmaken? Deze ’tools’ helpen je erbij Je dromen waarmaken? Deze ’tools’ helpen je erbij Je dromen waarmaken? Deze ’tools’ helpen je erbij

Een verre reis maken, voor jezelf beginnen of een boek schrijven. Heb jij ook een lang gekoesterde droom? Deze ‘tools’ kunnen je helpen bij ontdekken én het manifesteren van je dromen en verlangens. 

Manifesteren doe je elke dag onbewust. Kijk maar om je heen. Waar je nu staat, heb je allemaal onbewust al gemanifesteerd. Wil je het bewust doen, dan vraagt dat om meer tijd en erop vertrouwen dat het gaat gebeuren op het juiste moment. 

Wat wil je écht, wat heb je nodig?

Het allerbelangrijkst is dat je helder voor ogen hebt wat jouw wensen zijn. Dan kun je jouw pijlen erop richten. Hoe meer aandacht je eraan schenkt, hoe meer ruimte ze krijgen om te groeien. Er zijn verschillende ‘tools’ die je hierbij kunnen helpen. 

Gebruik affirmaties 

Met affirmaties kun je datgene wat je graag wilt bereiken extra kracht bijzetten. Een affirmatie is eigenlijk gewoon een gedachte. Hoe vaker we een bepaalde gedachte hebben, hoe meer we daarin gaan geloven (en hoe meer het zich in ons leven zal manifesteren). 

De kracht van herhaling doet zijn werk. Met behulp van jouw inbeeldingsvermogen leid je je brein in positieve zin om de tuin. Je visualiseert dat jouw verlangen al waarheid is en je hersenen zullen de inbeelding ervaren al realiteit. 

Ga je affirmeren, dan zijn er drie vuistregels: 

  • Een affirmatie bevat positieve woorden. Je formuleert wat je wél wilt, niet wat je niet wilt.
  • Een affirmatie is altijd in de tegenwoordige tijd. Niet in het verleden, niet in de toekomst. Dus: ik ben, ik heb.. Een mooi voorbeeld: Ik ben dankbaar voor alles wat goed gaat. 
  • Je affirmatie maak je met volle overtuiging. Alsof het al waar is. Alsof je het al gerealiseerd hebt. Spreek het vol vertrouwen hardop uit. 

Maak een vision board

Er wordt weleens gezegd dat een beeld meer zegt dan duizend woorden, en in zekere zin is dat ook zo. In een foto of illustratie kun je veel ‘lezen’. Een beeld bevat vormen, kleuren, uitdrukkingen die allemaal boodschapjes sturen over inhoud en gevoel. Daarom kan het visualiseren van je dromen, aan de hand van een vision board, ook helpen bij het realiseren ervan. Door in één oogopslag je verlangens, gevoelens, doelen en wensen in beeld voor je te zien, geef je je onderbewuste het signaal dat je op de goede weg bent. 

Lijkt het je leuk om eens met een vision board te werken? Bij Iederal kun je op 7, 12, 13 en 25 april in Arnhem, Tilburg, Den Haag en Utrecht de workshop Creëer jouw visie-moodboard – Dromen en verlangen volgen. Tijdens deze workshop maak je echt even tijd voor jezelf en breng je je wensen, dromen en doelen in beeld. Door ze te visualiseren in een moodboard spreek je het intuïtieve deel van je hersenen aan en haal je diepe, soms nog sluimerende verlangens naar boven. Je maakt je visie op deze manier ‘echt’ en geeft jezelf een houvast om naartoe te werken. Deze workshop is inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers.

Visualisatie 

Wat je ook kunt doen, is een visualisatie door middel van een meditatie. Een visualisatie is een gedachte waarbij je zintuigen een rol spelen. Je kunt deze gedachte met je geest zien, ruiken, voelen, horen of proeven. Een visualisatie kun je – net als affirmaties of een vision board – ook gebruiken om je gedachten te sturen. Bijvoorbeeld door je aandacht naar een situatie te leiden die voor jou ontspannen was. Als resultaat ga je je ontspannen voelen. Een visualisatie werkt volgens het principe van inbeeldingsvermogen. Door bewust een ervaring te beleven in je geest, verwerken je hersenen de informatie alsof hetgeen je ingebeeld hebt, zich daadwerkelijk heeft afgespeeld. 

Samen, je eigen weg vinden 

Alle bovenstaande events worden aangeboden door Iederal. Bij Iederal ontdek je samen met andere levensontdekkers waar het voor jou in het leven om draait.

Volgend artikel
Wil je meer sjans? Leef dan meer vanuit je intuïtie (want dat is super aantrekkelijk)
Wil je meer sjans? Leef dan meer vanuit je intuïtie (want dat is super aantrekkelijk)