Je dromen waarmaken? Deze ‘tools’ helpen je erbij

Je dromen waarmaken? Deze <strong>‘tools’</strong> helpen je erbij Je dromen waarmaken? Deze <strong>‘tools’</strong> helpen je erbij Je dromen waarmaken? Deze <strong data-lazy-src=

Een verre reis maken, voor jezelf beginnen of een boek schrijven. Heb jij ook een lang gekoesterde droom? Deze ‘tools’ kunnen je helpen bij ontdekken én het manifesteren van je dromen en verlangens. 

Manifesteren, het zichtbaar maken wat je wilt, doe je elke dag onbewust. Kijk maar om je heen. Waar je nu staat, heb je allemaal onbewust al gemanifesteerd. Wil je het bewust doen, dan vraagt dat tijd en aandacht.

Wat wil je écht, wat heb je nodig?

Het allerbelangrijkst is dat je helder voor ogen hebt wat jouw wensen zijn. Dan kun je jouw pijlen erop richten. Hoe meer aandacht je eraan schenkt, hoe meer ruimte ze krijgen om te groeien. Er zijn verschillende ‘tools’ die je hierbij kunnen helpen. 

Gebruik affirmaties 

Met affirmaties kun je datgene wat je graag wilt bereiken extra kracht bijzetten. Een affirmatie is eigenlijk gewoon een positief zinnetje over wat je wilt of over wie je wilt zijn. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben goed zoals ik ben.’ Dat zinnetje herhaal je dagelijks een paar keer. Hoe vaker je dat doet, hoe meer je jezelf aanmoedigt het gewenste te realiseren.

De kracht van herhaling doet zijn werk. Met behulp van jouw inbeeldingsvermogen leid je je brein. Je visualiseert dat jouw verlangen al waarheid is en je hersenen ervaren de inbeelding als realiteit. 

Ga je affirmeren, dan zijn er drie vuistregels: 

  • Een affirmatie bevat positieve woorden. Je formuleert wat je wél wilt, niet wat je niet wilt.
  • Een affirmatie is altijd in de tegenwoordige tijd. Niet in het verleden, niet in de toekomst. Dus: ik ben, ik heb.. Een mooi voorbeeld: Ik ben dankbaar voor alles wat goed gaat. 
  • Je affirmatie maak je met volle overtuiging. Alsof het al waar is. Alsof je het al gerealiseerd hebt. Spreek het vol vertrouwen hardop uit. 

Maak een vision board

Er wordt weleens gezegd dat een beeld meer zegt dan duizend woorden, en in zekere zin is dat ook zo. In een foto of illustratie kun je veel ‘lezen’. Een beeld bevat vormen, kleuren, uitdrukkingen die allemaal boodschapjes sturen over inhoud en gevoel. Daarom kan het visualiseren van je dromen, aan de hand van een vision board, ook helpen bij het realiseren ervan. Door in één oogopslag je verlangens, gevoelens, doelen en wensen in beeld voor je te zien, geef je je onderbewuste het signaal dat je op de goede weg bent. 

Lijkt het je leuk om eens met een vision board te werken? Bij Iederal kun je op 7, 12, 13 en 25 april in Arnhem, Tilburg, Den Haag en Utrecht de workshop Creëer jouw visie-moodboard – Dromen en verlangen volgen. Tijdens deze workshop maak je echt even tijd voor jezelf en breng je je wensen, dromen en doelen in beeld. Door ze te visualiseren in een moodboard spreek je het intuïtieve deel van je hersenen aan en haal je diepe, soms nog sluimerende verlangens naar boven. Je maakt je visie op deze manier ‘echt’ en geeft jezelf een houvast om naartoe te werken. Deze workshop is inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers.

Visualisatie 

Wat je ook kunt doen, is een visualisatie door middel van een meditatie. Daarbij zet je je zintuigen in. Je visualiseert hoe je droom eruit ziet, hoe hij ruikt, voelt, klinkt en smaakt. Een visualisatie gebruik je net als affirmaties of een vision board om je gedachten te sturen. Als je bijvoorbeeld je aandacht leidt naar een situatie die jou ontspanning bracht, ga je je ontspannen voelen. Voor een visualisatie maak je gebruik van je inbeeldingsvermogen. Door bewust een ervaring te beleven in je geest, verwerken je hersenen de informatie alsof je het daadwerkelijk hebt meegemaakt.

Samen, je eigen weg vinden 

De hierboven genoemde workshop Creëer jouw visie-moodboard wordt aangeboden door Iederal. Bij Iederal ontdek je samen met andere levensontdekkers waar het voor jou in het leven om draait.

Volgend artikel
Susan Smit over de schaduwkant van de mens
Susan Smit over de schaduwkant van de mens