5 redenen om jezelf in 2021 een coach te gunnen

5 redenen om jezelf in 2021 een coach te gunnen 5 redenen om jezelf in 2021 een coach te gunnen 5 redenen om jezelf in 2021 een coach te gunnen

Wil je het in het nieuwe jaar anders doen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Denk eens aan een coach. Iemand die je helpt om sneller je doelen te bereiken. Of het nu gaat om werk, relaties of iets anders waarbij je wel een duwtje in de rug kunt gebruiken. Een paar redenen waarom je jezelf een coach mag gunnen.

Zelfreflectie

Een coach kan jou een spiegel voorhouden. Je laten ontdekken wat je wilt met je leven. Maar ook jouw blinde vlekken worden zichtbaar. Misschien liggen de dingen toch iets genuanceerder dan je denkt. Zo leer je allerlei interessante dingen over je eigen gedrag.

Sneller je doel(en) bereiken

Of je nu een wens hebt of een concreet doel: een coach kan je hierbij helpen. Hij of zij kan jou de juiste vragen stellen, waardoor je (nieuwe) stappen kunt zetten. Daarbij geldt: hoe concreter je doel of wens, hoe effectiever de coaching is.

Je wordt zelfredzamer

Door met een coach aan de slag te gaan, krijg je in korte tijd nieuwe, diepgaande inzichten die je helpen om je doelen te bereiken. Daarbij zegt een coach niet wat je moet doen, maar focust op je zelfredzaamheid. Hij of zij laat je kijken naar je eigen gedrag en reikt tools aan voor hoe het anders zou kunnen.

Gestructureerde begeleiding

Natuurlijk kun je je doelen en wensen ook bespreken met een goede vriend. Maar het fijne aan een coach is dat die met je meedenkt zonder eigen agenda of belang. Hij of zij zal nooit proberen zijn eigen issues op jou te projecteren. Daarnaast zie je een coach op een vast moment. Zo heb je een stok achter de deur en word je meteen gestructureerd begeleid.

Investering in jezelf

Investeren in een coach is investeren in jezelf. Hij of zij haalt het beste in jezelf naar boven. Je werkt actief aan je eigen ontwikkeling door het vergroten van je zelfkennis en reflectie. Samen met iemand die er verstand van heeft. Dat levert hoe dan ook wat op. Zowel privé als op je werk.

Wil je aan de slag met een coach?

Coachfinder – een initiatief van Psychologie Magazine – kan je helpen om fijne coach te vinden. Er zijn alleen maar betrouwbare coaches met een geaccrediteerde opleiding aangesloten. Wil je weten welke coach bij jou past? Vul de vragenlijst in. 

Volgend artikel
Download je gratis boekenlegger
Download je gratis boekenlegger