Terug naar overzicht

“Kies bij je volgende aankoop eens voor vintage of fair”

Categorie
“Kies bij je volgende aankoop eens voor vintage of fair”

Doe je je best om bewust te leven, maar zou je garderobe er nog best wat duurzamer uit kunnen zien? Drie experts vertellen hoe zij hun liefde voor kleding verenigen met duurzaamheid en geven tips. Vandaag: blogger Klaartje Bergisch van weblog Catching the Glow.

Klaartje, wat maakt duurzame mode voor jou zo interessant? 

Door de opkomst van fast fashion is het steeds gewoner geworden om een kledingstuk maar een paar keer te dragen en er dan niet meer naar om te kijken. Veel misstanden in de mode-industrie hebben te maken met overproductie en overconsumptie. Het kan echt anders!

Op ons blog Catching the Glow laten we zien dat je er stijlvol uit kunt zien met respect voor mens en milieu. Ik raak steeds opnieuw geïnspireerd door labels en initiatieven die bewijzen dat dat heel goed samen kan gaan.

Wat weten veel mensen niet over duurzame mode?

Ik vind het heel positief dat er steeds meer aandacht voor is. De grote modetijdschriften laten steeds vaker duurzame mode zien. Toch denk ik dat mensen vaak nog niet weten waar ze zelf kunnen beginnen om hun garderobe te verduurzamen. Het aanbod van duurzame labels wordt steeds groter en diverser -en er zijn ook steeds meer opties voor een kleiner budget!- maar het is nog niet bij iedereen bekend.

Heb je een missie met je blog? Wat wil je laten zien?

Ik wil mensen op een positieve manier inspireren om bewustere keuzes te maken bij de opbouw van hun garderobe. Door te laten zien dat je er fashionable uit kunt zien met een veel kleinere ecologische voetafdruk en met respect voor de mensen die je kleding maken.

Hoe geef jij zelf vorm aan een duurzame kledingkast?

Ik ben minder kleding gaan kopen en ik kies vaker voor tweedehands. Nieuwe kleding koop ik zoveel mogelijk van duurzamere merken, zoals Filippa K., Kings of Indigo en Joline Jolink. Dat zijn wat duurdere merken, maar minder vaak iets veel mooiers kopen maakt mij echt blij. En ik heb een abonnement bij LENA the fashionlibrary, daar kun je kleding lenen en weer omruilen als je aan iets nieuws toe bent.

Welke tip heb je voor mensen die erg van kleding houden, maar hun kledingkast duurzamer willen maken?

Beloof jezelf dat je volgende aankoop vintage of fair is! Voor inspiratie kun je de Brands we Love-lijst op ons blog checken, daar staan alleen maar merken op met een hart voor duurzaamheid.

 

Door anderen gelezen