Les in creatief denken van Elizabeth Gilbert

Les in creatief denken van Elizabeth Gilbert Les in creatief denken van Elizabeth Gilbert Les in creatief denken van Elizabeth Gilbert

Schrijfster Elizabeth Gilbert kreeg wereldfaam met ‘Eten, bidden, beminnen’ en onderzoekt in haar nieuwe boek 
‘Big Magic’ de kracht van creatief leven. Susan Smit sprak 
met haar in Paradiso over menselijke scheppingskracht, het mysterie van inspiratie en nieuwsgierigheid als drijfveer.

Opnieuw uitvinden
Haar boek ‘Eten, bidden, beminnen’ was wereldwijd een daverend succes – en daarna moest Elizabeth Gilbert weer het vertrouwen en de creativiteit in zichzelf vinden om tot nieuw werk te komen. Hoe ze dat deed, deelt ze in deze lezing.

Mysterieuze manieren
In haar tegelijkertijd geestige en diepzinnige stijl biedt ze concrete inzichten in de mysterieuze manieren waarop inspiratie tot je kan komen. Ze legt spirituele principes uit en geeft praktische tips om een creatief leven te leiden. Alle mensen zijn scheppende wezens, is daarbij haar uitgangspunt: “Iedereen, werkelijk elk mens, is in staat om kunst te maken. Voortdurend de kostbaarheden opdiepen die diep in jou begraven liggen, dát is schone kunst.”

Omarm je ideeën
Elizabeth laat zien hoe je je ideeën kunt omarmen, hoe je nieuwe uitdagingen het hoofd kunt bieden en hoe je je dagelijks leven met meer vervulling kunt leiden. Want je creativiteit aanboren verrijkt je, zegt ze: “Een creatief leven is een verhevigd leven. Het is een groter leven, een uitgedijd leven, een veel interessanter leven.”

Hoe breng jij je creativiteit naar buiten? Discussieer mee.

Was je niet bij de lezing in Paradiso aanwezig? Je kunt het hele verhaal van Elizabeth hier nog eens terug zien:

464064543 SMALL

Volgend artikel
De magie van verhalen
De magie van verhalen