Terug naar overzicht

Maak een visionboard voor jouw verlangens

Categorie
Maak een visionboard voor jouw verlangens

Een van de mooiste vragen die je jezelf kunt stellen is: waar verlang ik naar? Deze vraag is de basis van jouw visionboard. Een visionboard kan helpen om je (zelf)vertrouwen te versterken, door in één opslag je verlangens, doelen en dromen voor ogen te hebben. 

Dromen kunnen vluchtig zijn: het ene moment zweef je erin en lijkt alles heel helder, het andere moment dringt de werkelijkheid weer aan je op en kun je je droom (en het fijne gevoel) weer vergeten zijn. Om je verlangens te ‘pakken’ en te verwoorden kan het helpen ze visueel te maken. Zo blijft een droom niet alleen een droom, maar kneed je het tot een plaatje waar je naar kunt kijken. Vanaf het plaatje lukt het je misschien ook beter om je verlangens te verwoorden. Al deze stapjes helpen je om steeds meer grip te krijgen op je droom en het langzaam misschien wel voor jezelf te manifesteren.


Hoe maak je een visionboard?

De eerste stap is tijd voor jezelf maken. Pak je agenda erbij en blok een moment waarop je alleen kunt zijn met je wensen. Zet de televisie uit, en zorg dat er geen prikkels zijn die af kunnen leiden. Misschien wil je je mobiel dus ook wel weg leggen. Zet een lekkere kop thee, steek een kaarsje aan en maak het jezelf gemakkelijk. Als je het fijn vindt kun je een moment nemen om te mediteren. Vind je mediteren moeilijk? Concentreer je dan op je ademhaling. Adem vier tellen in. Houd je adem vier tellen vast, en adem dan in vier tellen uit. Herhaal dit een paar keer. Als je merkt dat je gedachten wegdrijven, neem jezelf dan vriendelijk aan de hand weer mee terug naar de ademhaling en begin opnieuw: adem vier tellen in, houd vier tellen vast en adem vier tellen uit. Als je merkt dat je rustig wordt kun je aan de slag.

Download jouw visionboard template
Download hieronder een gratis template voor een visionboard en ga daarna aan de slag met de stappen die we je daarbij geven. Ook ontvang je van ons tijdelijk € 5,- korting op onze online training Manifesteren, waarin je door bewust te manifesteren je mooiste dromen werkelijkheid kunt laten worden.

Door anderen gelezen