Mooie woorden van Angela Groothuizen

Mooie woorden van Angela Groothuizen Mooie woorden van Angela Groothuizen Mooie woorden van Angela Groothuizen

Elk nummer van Happinez heeft een thema. Uit alle mooie woorden die de afgelopen jaren op de cover stonden, kiest Angela Groothuizen er enkele. Wat betekenen deze begrippen voor haar?

Angela Groothuizen (55) is zangeres, presentatrice en actrice, en werd bekend als een van de Dolly Dots. Eind januari begint ze met haar theatertournee ‘Eeuwige jeugd’.

Waar geloof je in?

‘Toen ik in de Dolly Dots zat, waren er weinig plekken waar ik rust kon vinden. We werden voortdurend herkend. Ik had een winkeltje gevonden in de Amsterdamse Warmoesstraat, Himalayah heette het, waar ze allerlei spirituele attributen verkochten, zoals klankschalen en boekjes. Ik heb daar heel wat tijd doorgebracht tussen mensen die ook op zoek waren naar, denk ik, een soort van innerlijk stilzwijgen.

Dogmatisch

Ik heb heel wat van die boeken gekocht en gelezen. Ik ben rooms-katholiek opgevoed, maar vond de kerk al snel te dogmatisch. Als kind al. Ik snapte de preken niet en begreep niet hoe het kon dat de wereld in zeven dagen geschapen was. Ik zat bij de nonnen op school en bepaalde zelf wel hoe het zat. Een zuster zei een keer: ‘Onze Lieve Heer houdt niet van meisjes zoals jij.’ Ik zei: ‘Wel!’ Toch had ik dat uiteindelijk met al die spirituele boeken ook, dat ik ze dogmatisch vond. Ik geloof vooral in de wetenschap.

Wil je weten hoe Angela denkt over loslaten en geluk? Het hele interview is terug te lezen in Happinez 1-2015, ‘Peace of mind.’

Volgend artikel
Mooie woorden van Sabrina Starke
Mooie woorden van Sabrina Starke