Dit is wat het element water voor je kan betekenen

Dit is wat het element water voor je kan betekenen Dit is wat het element water voor je kan betekenen Dit is wat het element water voor je kan betekenen

Water speelt een belangrijke rol in ons leven. Het is niet alleen ons levenselixer, maar brengt ons veel meer. Ontdek daarom de (spirituele) kracht van water en hoe je je er op verschillende manieren mee kunt verbinden. 

We voelen ons niet voor niets aangetrokken tot water. Het is immers ons levenselixer. De oerbron van alle leven. Spiritueel gezien staat water dan ook voor verbinding – alles wat nodig is en vloeit. Het symboliseert leven, gevoel, verfrissing, stroming. 

Water en intuïtie

Water staat ook voor communicatiekracht. Voor emoties, intimiteit, verbeelding, geheimen, instincten, de bloedband. Als het element water goed in je vertegenwoordigd is, dan vaar je feilloos op je intuïtie. Zit je in de knoop met je gevoelens, dan voel je die verbinding niet zo. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan zwemmen of een douche nemen om de zorgen van je af te spoelen. 

‘Blue Mind’

Water heeft van nature een magische aantrekkingskracht op ons. Onderzoekers betitelen dit als de ‘Blue Mind’: het besef dat water letterlijk ons levenselixer is zorgt ervoor dat we er zo van houden. We kijken er daarom graag naar en duiken erin. 

Kalmerende werking

Daarbij zorgt water ook voor ontspanning, wat terug te leiden is naar hoe ons leven – tussen de natuurelementen – oorspronkelijk ontwikkeld is. We zijn afgesteld op de natuur, dat laten we niet zomaar los. Bovendien vermindert de natuur onze mentale belasting, omdat we in het groen en aan het water niet overspoeld worden met allerlei indrukken. In de natuur zijn brengt daarom ontspanning. Juist omdat we ons niet hoeven te focussen. 

Verbind je met water 

Om de batterij weer even op te laden – of de zorgen van je af te spoelen – kan water je helpen. Zoek de verbinding op door iets actiefs op het water te gaan doen, of juist door ernaar te kijken. Wist je overigens dat het prachtige Alpenland Oostenrijk hiervoor de perfecte bestemming is? Juist in combinatie met de bergen heeft het water op ons een bijzondere uitwerking. 

Water(activiteiten) in Oostenrijk 

Oostenrijk kent talloze plekken waar je op verschillende manieren op en aan het water kunt ontspannen of actief bezig kunt zijn: 

Krimmler watervallen

Adembenemend mooi zijn de Krimmler watervallen in het SalzburgerLand. Vanaf een hoogte van 380 meter stort het water met veel geraas de diepte in. Miljarden microscopisch kleine druppeltjes schitteren met alle kleuren van de regenboog in het zonlicht. Niet alleen is deze waterval een prachtig natuurschouwspel, de fijne waternevel heeft ook een therapeutische werking: je kunt vrijer ademhalen.    

Krimmler watervallen | © SalzburgerLand Tourismus GmbH

Mooie meren 

Oostenrijk telt meer dan vierhonderd meren in de mooiste tinten groen en blauw. Ze nodigen uit om in af te koelen na een bergwandeling, maar ook om omheen te toeren met de fiets. Of ga juist het water op. Van zeilen en raften tot canyoning en kajakken: er is van alles mogelijk om jezelf ook uit te dagen. En kijk vooral om je heen. De bergen, de bomen, overal groen. 

Zwemmen in Heiterwanger See | © Tiroler Zugspitz Arena Christoph Jorda

Yoga op en aan het water 

Maak je vakantie onvergetelijk met een yoga practice aan een meer, waarbij je longen gevuld worden met een heerlijk frisse berglucht. Omringd door bergen stijgt je energiepeil, win je aan kracht op de mat en maak je opnieuw verbinding met jezelf. In Oostenrijk vind je veel mooie plekken voor yoga aan op op het water met een SUP-board. Of boek een yoga retreat.

Namaste am See Yoga Festival aan de Wörthersee | © Woerthersee Tourismus GmbH Daniel Gollner 

Helende bronnen 

Water heeft ook een genezende kracht. Zo zorgen thermaalbaden, zwavelbronnen en pekelbaden voor ontspanning en een sterker immuunsysteem. In Oostenrijk vind je meer dan veertig thermen waar je je kunt onderdompelen in heilzaam water. 

Natuurlijke zwemvijver van Relax Spa Hotel Astoria | © Astoria Resort

Even een adempauze…

Het kristalheldere en schone water van de ‘Badeseen’ nodigen je uit tot het nemen van een frisse duik, maar ook voor een adempauze. Omringd door een adembenemend mooi decor van bergen en frisse berglucht. Laat inspireren op de website en droom alvast over jouw volgende vakantie in dit prachtige Alpenland.

Credits hoofdbeeld: Zwemmen in de Altausseer See / © Oesterreich Werbung thecreatingclick.com

Volgend artikel
Duurzamer leven: met deze groene voornemens lukt het
Duurzamer leven: met deze groene voornemens lukt het