Terug naar overzicht

Groene school voor volwassenen

Categorie
Groene school voor volwassenen

De eerste Nederlandse ‘groene academie’ voor professionals is een soort groene school voor volwassenen: een plek waar professionals uit de mode- en designindustrie zoeken naar een evenwicht tussen ontwerpen, produceren en consumeren.

Strawberry Earth Academy, een groene school voor volwassenen, is een in initiatief van Strawberry Earth en heeft tot op heden negen deelnemers, waaronder Kings of Indigo, Elsien Gringhuis, People Tree, Studio JUX, Arco, De Vorm, Eric Klarenbeek en Weltevree.

De kracht van pioniers

Mette te Velde, oprichter Strawberry Earth: “Onze academie is een ‘lab’ voor mode- en designprofessionals die hun duurzame sporen al hebben verdiend. Stuk voor stuk vakmensen die kwaliteit verkiezen boven kwantiteit. Ondernemen met aandacht voor mens en onze leefomgeving zit in hun DNA. Samen met aan de Strawberry Earth Academy verbonden wetenschappers en commerciële partners kunnen we duurzame initiatieven opschalen en bereikbaar maken voor de consument.” Tijdens de jaarlijkse Strawberry Earth Fair op 10 en 11 oktober 2015 in Amsterdam wordt gepresenteerd welke ideeën van de deelnemers een pilottraject ingaan.

Kostbare ecosystemen

Strawberry Earth selecteerde negentien pioniers die bewijzen dat het mogelijk is om duurzaam en succesvol te ondernemen. Te Velde: “In elke ontwerpfase, of het nu gaat om een lamp, scooter of overhemd, zou het behoud van onze kostbare ecosystemen een rol moeten spelen. Er zijn talloze voorbeelden die illustreren dat dit haalbaar is zonder in te leveren op esthetiek, creativiteit of kwaliteit.”

Wil je meer weten over de Strawberry Earth Academy?  Klik hier

Door anderen gelezen