Zo magisch mooi is Zuid-Limburg

Zo magisch mooi is Zuid-Limburg Zo magisch mooi is Zuid-Limburg Zo magisch mooi is Zuid-Limburg

Wil je lekker buiten zijn, genieten van de natuur én goed voor jezelf zorgen? Kan allemaal in Zuid-Limburg, een (winter)paradijs in eigen land. Je bent er zo, maar toch voelt het als heel ver weg. Een paar fijne tips.  

(Winterse) wandeling

Wat het weer ook doet, als je in Zuid-Limburg bent, wil je naar buiten voor een (winter)wandeling door het wonderschone heuvellandschap. Zeker als de heuvels in de ochtend bedekt zijn met een laagje rijp is het er sprookjesachtig. Opladen en onthaasten gaat dan vanzelf. Of maak een fijne wandeling in een van de bossen, waar je evengoed rust, ruimte, stilte en natuur ervaart.

Wellness en warmte

De winter is dé periode om te cocoonen en goed voor jezelf zorgen. En ook dan biedt Zuid-Limburg je het allerbeste. Verblijf in een van de vele wellness hotels en laat je helemaal in de watten leggen. Of boek een heerlijk wellness vakantiehuisje met eigen sauna, houtkachel én uitzicht over het Zuid-Limburgse landschap. Waar je ook voor gaat, je lichaam en geest komen helemaal tot rust.

wellness zuid Limburg

Tijd van bezinning

Rust en bezinning, ook dat is waar de winter voor staat. Hét moment om het rijke religieuze erfgoed van Zuid-Limburg te ontdekken: van het grootste abdijcomplex van de Benelux tot aan de kleinste wegkruisen. Voor wie steek jij een kaarsje aan in een van de vele kapelletjes?

Ook bijzonder om te doen in Zuid-Limburg, nú of juist later in het jaar: een pelgrimstocht. Een leuke manier om dit te ervaren is met een camino: een heel korte pelgrimservaring. Door het Zuid-Limburgse landschap zijn er 11 camini’s. Deze pelgrimswandelingen liggen allemaal langs de originele Jacobsroute en zijn speciaal ingericht op bezinning en bewustwording, net als wanneer je naar Santiago zou lopen. Twee aanraders: De Route van Jezelf Ontmoeten en De Route van de Overgave.

pelgrimstocht Zuid-Limburg

Digitale detox

Even offline zijn? De Zuid-Limburgse grotten zijn dan een geschenk. Niet alleen zijn ze bijzonder mooi, je hebt er geen bereik. Een ideaal moment om even te ontsnappen aan de prikkels van het online leven. Ga ondertussen terug in de tijd van het karakteristieke mergellandschap van Zuid-Limburg en bewonder het eeuwenoude gangenstelsel van meer dan 250 kilometer lang.

Zuid-Limburg

Even helemaal niets

En ja, dat kan ook in Zuid-Limburg. Het is dé regio waar je echt even helemaal weg bent, maar toch dichtbij. Waar je in alle stilte en rust geniet van de omgeving. Met fantastische vergezichten over het heuvelachtige landschap en waar je jezelf natuurlijk verwent met een stuk Limburgse vlaai van de lokale bakker. Waar je overnacht in een voor Limburg kenmerkend vakwerkhuis en zodra het donker wordt heerlijk wegkruipt onder een warme donsdeken. Kortom: Zuid-Limburg is een echt (winter)paradijs!

Volgend artikel
De Kledingbibliotheek
De Kledingbibliotheek