Terug naar overzicht

The Braveheart Club #27: Joseph Oubelkas

The Braveheart Club #27: Joseph Oubelkas The Braveheart Club #27: Joseph Oubelkas The Braveheart Club #27: Joseph Oubelkas

Er staat weer een nieuwe podcast-aflevering van The Braveheart Club voor je klaar. Dit keer gaat host Roanne van Voorst in gesprek met Joseph Oubelkas.

Op donderdag 23 december 2004 gebeurt er iets dat het jonge, comfortabele leven van Joseph Oubelkas voor altijd zou veranderen. Hij was 24-jaar, en ging als IT-ondernemer naar Marokko: daar werd hij onschuldig opgepakt voor drugssmokkel. Er werd tien jaar tegen hem ge-eist, uiteindelijk zou hij 5 jaar in een Marokkaanse gevangenis verblijven. Zonder schuld, zonder privacy, maar met een opvallend dappere houding die het hem mogelijk maakt daar gezond en positief uit te komen.

Medemenselijkheid

Gesteund door zijn moeder, familie, vrienden en kennissen is Joseph langzaam maar zeker in staat het beste te maken van zijn onterechte opsluiting en het harde gevangenisleven. Op de dag dat hij bij Roanne op bezoek komt, is hij daarmee ruim tien jaar vrij man.

Je kunt de podcast met Joseph hieronder beluisteren:

The Braveheart Club

The Braveheart Club is een podcast van Happinez en angst-onderzoeker Roanne van Voorst, waarin we in gesprek gaan met moedige mensen. Vrije denkers. Mensen die tegen de stroom in durven te gaan, en die daarvoor kleine en grote angsten overwonnen. Mensen die soms bang waren, maar besloten dat iets anders, belangrijker was. Meer afleveringen luisteren? Bekijk hier het overzicht.