Terug naar overzicht

The Braveheart Club #15: Remko van Broekhoven

The Braveheart Club #15: Remko van Broekhoven The Braveheart Club #15: Remko van Broekhoven The Braveheart Club #15: Remko van Broekhoven

In deze aflevering van The Braveheart Club praat podcast-host Roanne van Voorst met Remko van Broekhoven. Politiek filosoof, schrijver, en ook wel bekend als de vloggende filosoof. Remko is momenteel bezig aan een boek over de zeven hoofdzonden – ijdelheid, luiheid, hebzucht, wellust, jaloezie, gulzigheid en woede.

Een moedige filosoof. Want waar andere filosofen nog weleens erg abstract blijven in hun uitleg, durft hij persoonlijk te worden. Ze praten dan ook niet alleen over de relatie tussen zonden en moed, maar ook over zijn eigen zonden. Zijn vroegere seksverslaving, zijn huidige woedeaanvallen. Over de behoefte die daaronder zit, en waarom je dapper maar ook liefdevol moet zijn om boven dat soort zonden uit te stijgen.

The Braveheart Club

The Braveheart Club is een podcast van Happinez en angst-onderzoeker Roanne van Voorst, waarin we in gesprek gaan met moedige mensen. Vrije denkers. Mensen die tegen de stroom in durven te gaan, en die daarvoor kleine en grote angsten overwonnen. Mensen die soms bang waren, maar besloten dat iets anders, belangrijker was.

Beluister hier de andere afleveringen van The Braveheart Club.

Meer weten over Remko van Broekhoven?

(Fotografie: Peter Arno Broer)