Terug naar overzicht

The Braveheart Club #19: Roanne van Voorst

The Braveheart Club #19: Roanne van Voorst The Braveheart Club #19: Roanne van Voorst The Braveheart Club #19: Roanne van Voorst

Er staat weer een nieuwe podcast-aflevering van The Braveheart Club voor je klaar, met dit keer een wel heel speciale gast: Roanne van Voorst, de maakster van deze podcast! 

Schrijfster, antropoloog en angst-onderzoeker Roanne van Voorst is volgens de Happinez redactie een echte Braveheart. Roanne deed meer dan 12 jaar onderzoek naar de thema’s risicogedrag, angst en moed. In relatie tot grote dreigingen als klimaatveranderingen, maar ook in relatie tot kleinere, enge zaken zoals autorijden na een ongeluk, soloreizen, je baas de waarheid zeggen… Ze ontwikkelde een online training die mensen helpt om in tien weken hun angsten te overwinnen, genaamd Fearlessly Fearful.

In deze podcast praat ze over haar boek Ooit aten we dieren, toekomstscenario’s wat betreft de klimaatverandering (en hoe we dat kunnen tegengaan), angsten die zij zelf heeft ervaren… Oordopjes in? Beluister de podcast hieronder.

The Braveheart Club

The Braveheart Club is een podcast van Happinez en angst-onderzoeker Roanne van Voorst, waarin we in gesprek gaan met moedige mensen. Vrije denkers. Mensen die tegen de stroom in durven te gaan, en die daarvoor kleine en grote angsten overwonnen. Mensen die soms bang waren, maar besloten dat iets anders, belangrijker was. Meer afleveringen luisteren? Bekijk hier het overzicht. 

Meer weten over Roanne van Voorst?

  • Lees het boek Ooit aten we dieren, Uitgeverij Podium.
  • Bekijk haar website en volg Roanne ook op Instagram.