Terug naar overzicht

The Braveheart Club #24: Maarten van der Weijden

The Braveheart Club #24: Maarten van der Weijden The Braveheart Club #24: Maarten van der Weijden The Braveheart Club #24: Maarten van der Weijden

Er staat weer een nieuwe podcast-aflevering van The Braveheart Club voor je klaar. Dit keer gaat host Roanne van Voorst in gesprek met Maarten van der Weijden. 

Maarten van der Weijden, wie kent hem niet? Voormalig Olympisch kampioen en wereldkampioen bij het openwaterzwemmen. Dé sportman die de Elfstedentocht niet schaatste, maar zwom. Hij deed dit om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, een thema dat hem raakt omdat hij op zijn negentiende ook met deze nare ziekte te maken kreeg – en het geluk had daar weer van te herstellen. 

De eerste keer moest hij tevergeefs uitgeput uit het water worden gehaald. Het jaar daarop, in de zomer van 2019,  lukte het hem; Maarten zwom bijna 200 kilometer door Friese wateren, binnen 75 uur. 

De actie werd massaal gevolgd door het Nederlandse volk, maar ook door internationale media, en zo haalde Maarten met zijn stichting, de Maarten van der Weijden Foundation, in een jaar tijd, ruim 11 miljoen euro op. 

In deze podcast spreekt Maarten van der Heijden onder meer over zijn ziekte, falen en doorzetten. Oortjes in, geluid aan? Veel luisterplezier.

The Braveheart Club

The Braveheart Club is een podcast van Happinez en angst-onderzoeker Roanne van Voorst, waarin we in gesprek gaan met moedige mensen. Vrije denkers. Mensen die tegen de stroom in durven te gaan, en die daarvoor kleine en grote angsten overwonnen. Mensen die soms bang waren, maar besloten dat iets anders, belangrijker was. Meer afleveringen luisteren? Bekijk hier het overzicht.