Terug naar overzicht

The Braveheart Club #28: Eline van de Kam

The Braveheart Club #28: Eline van de Kam The Braveheart Club #28: Eline van de Kam The Braveheart Club #28: Eline van de Kam

Er staat weer een nieuwe podcast-aflevering van The Braveheart Club voor je klaar. Dit keer gaat host Roanne van Voorst in gesprek met Eline van de Kam.

Eline van de Kam is yoga- en meditatiedocente. Ze is een lange tijd verslaafd geweest aan alcohol en op haar 23e ontdekten zij en haar toenmalige partner dat ze allebei hiv-positief waren. De arts gaf ze nog een jaar, hooguit. Ze wilden trouwen en daarna wilden ze samen naar de Filipijnen afreizen om ontwikkelingswerk te doen. Hun koffers waren al gepakt.

Rock en roll

Ze stortten zich in een feestleven: een leven waarin ze alles eruit wilden halen wat erin zat, incluis drank, drugs en rock en roll. Dat deden ze, tot Eline zich in 2011 vrijwillig liet opnemen in een kliniek, omdat het niet meer ging. Toen Roanne haar sprak was ze nog steeds nuchter, zijzelf wakkerder en het leven feestelijker dan ooit.

Beluister de podcast met Eline hieronder:

The Braveheart Club

The Braveheart Club is een podcast van Happinez en angst-onderzoeker Roanne van Voorst, waarin we in gesprek gaan met moedige mensen. Vrije denkers. Mensen die tegen de stroom in durven te gaan, en die daarvoor kleine en grote angsten overwonnen. Mensen die soms bang waren, maar besloten dat iets anders, belangrijker was. Meer afleveringen luisteren? Bekijk hier het overzicht.