Terug naar overzicht

The Braveheart Club #4: Wanda de Kanter

The Braveheart Club #4: Wanda de Kanter The Braveheart Club #4: Wanda de Kanter The Braveheart Club #4: Wanda de Kanter

Een gesprek met Wanda de Kanter, over de moed om tegen grote spelers te durven vechten. Over hoe we in onze samenleving met kinderen en gezondheid omgaan en hoe ze het in vredesnaam volhoudt om altijd maar te strijden. 

Wanda de Kanter is longarts in het Antoni van Leeuwenhoek en antitabaksactivist. Ze onderzoekt dagelijks patiënten die dodelijk ziek zijn geworden door hun rookverslaving en ze richt zich niet alleen op het zo goed mogelijk behandelen van longkanker, maar ook op het zoveel mogelijk voorkomen daarvan. Dat betekent dat ze de tabaksindustrie voor de rechter sleept lobbyt en zich hardmaakt voor strengere regelgeving. Volgens de Opzij was ze een van de 100 meest invloedrijke vrouwen van Nederland en volgens Roanne een echte Braveheart.

The Braveheart Club

The Braveheart Club is een podcast van Happinez en angst-onderzoeker Roanne van Voorst, waarin we in gesprek gaan met moedige mensen. Vrije denkers. Mensen die tegen de stroom in durven te gaan, en die daarvoor kleine en grote angsten overwonnen. Mensen die soms bang waren, maar besloten dat iets anders, belangrijker was.

Beluister hier de andere afleveringen van The Braveheart Club

Volg Wanda’s strijd tegen tabak op: