Zo kun je je gedachten gebruiken voor een gelukkiger leven

Zo kun je je gedachten gebruiken voor een gelukkiger leven Zo kun je je gedachten gebruiken voor een gelukkiger leven Zo kun je je gedachten gebruiken voor een gelukkiger leven

Met je gedachten kun je je leven leuker, vrolijker en zonniger maken. Dat is geen magie, geen wazig geloof. Er bestaat zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Alleen is het zuiver leren sturen van je gedachten nog best een karwei, weet Lisette Thooft uit ervaring.

Wat je uitzendt, heeft effect. Je schept je eigen werkelijkheid met je overtuigingen, je gedachten en je emoties. Je geest is een krachtig instrument. Als je heldere, krachtige en positieve gedachten het universum in stuurt, krijg je heldere, krachtige en positieve effecten.

Hoe werkt het?

Het begint bij bewustwording van wat er allemaal in je geest rondwaart, wat de gedachten zijn die je de wereld in stuurt. Wat helpt, is positieve gedachten maken, zoals affirmaties en mantra’s, mooie woorden of spirituele spreuken die je alsmaar herhaalt. Zolang je een mantra zegt, krijgen angstige of sombere gedachten geen kans. Mantra’s vegen je gedachten schoon, als het ware. En schone gedachten brengen schoonheid in je leven.

Gedachten zijn dingen

Wetenschapsjournalist Lynne McTaggart legt in haar boek ‘Het intentie experiment’ een verbinding tussen spiritualiteit en wetenschap. De kern van McTaggarts verhaal: gedachten zijn dingen. Ons denken heeft aantoonbare invloed op onze omgeving, hoe klein ook, zelfs los van afstand en tijd. Gedachtenkracht werkt kennelijk als je zo gefocust en geconcentreerd bent als in een diepe meditatie. Daarnaast blijken liefde en mededogen een rol te spelen: bij mensen die veel van elkaar houden of elkaar goed begrijpen, werkt uitwisseling beter. En ten slotte is vertrouwen een belangrijk element, zowel bij de zender als bij de ontvanger.

Over auteur
Vanaf het allereerste begin was Lisette Thooft bij Happinez betrokken. Hoewel ze ooit Engelse literatuur studeerde zelfs een blauwe maandag lerares Engels was, waart ze ondertussen al tientallen jaren met hartstocht, nieuwsgierigheid en verwondering rond in de wereld van de spiritualiteit. Ze vertaalt alles wat ze meemaakt in artikelen, boeken, liedjes die ze zingt met haar gitaar en online cursussen die ze persoonlijk begeleidt.
Volgend artikel
Lisette Thooft deelt haar stappenplan naar innerlijke bloei
Lisette Thooft deelt haar stappenplan naar innerlijke bloei