Waarom we meisjes niet moeten leren lief te lachen, maar moedig te zijn

Fotografie Tekst Dorien Vrieling
Waarom we meisjes niet moeten leren lief te lachen, maar moedig te zijn Waarom we meisjes niet moeten leren lief te lachen, maar moedig te zijn Waarom we meisjes niet moeten leren lief te lachen, maar moedig te zijn

‘Klim maar zo ver als je kan!’ Nog steeds is dat een boodschap die jongens vaker te horen krijgen dan meisjes. Wat als we meisjes zouden uitdagen hoger te klimmen?

Reshma Sanjani weet er alles van. Haar werd altijd gezegd lief te lachen, voorzichtig te zijn en tienen te halen. Om haar best te doen en te kiezen voor een beroep waar ze goed in was – niet waar ze van droomde.

Toch deed ze dat laatste: ze meldde zich aan om congreslid te worden in haar staat, New York. Het kostte haar bloed, zweet en tranen en een hoop geld, ze werd het niet. En toch heeft ze geen moment spijt. Want ze joeg haar droom na.

Als we meisjes leren moedig te zijn, gaan ze uitdagingen aan, zegt Reshma. ‘Stel je dromen niet uit!’  Het gaat niet om perfectie, het gaat om hoog durven klimmen, en desnoods uit de boom te kukelen.

https://www.ted.com/talks/reshma_saujani_teach_girls_bravery_not_perfection?utm_campaign=tedspread&utm_medium=referral&utm_source=tedcomshare

Volgend artikel
Dít is wat je echt gelukkig maakt (volgens 3 hoogleraren)
Dít is wat je echt gelukkig maakt (volgens 3 hoogleraren)